imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egy Siri funkció, amit valószínűleg sosem használtál


Mai tippünkben egy nagyon kevesek által ismert funkciót mutatunk be, ami valószínűleg még a veterán iPhone-osoknak is újdonság lehet. Nézd csak, mit tud Siri…

Legtöbbünk egyáltalán nem használja Sirit. Ennek több oka is lehet, mint például a nyelvi akadályok, esetleg az, hogy az Apple személyi asszisztense továbbra is lemaradásban van a konkurenciához képest vagy egyszerűen nem jó ötlet a hang alapú vezérlés. Viszont van egy nagyon-nagyon hasznos funkciója, ami miatt biztosan imádni fogod.

Nem, sajnos magyarul még mindig nem tud, viszont egy kevéske angol tudással különböző preferenciák mentén kereshetünk a fotóink között. Ez az a szegmens, amiben az utóbbi években nagyon sokat fejlődtek az iPhone-ok, most már a Kamerát és a Fotók alkalmazást is kívül-belül átjárja a mesterséges intelligencia.

Mit jelent ez? Megtaníthatjuk például a barátaink vagy a családtagjaink nevét, a rendszer pedig képes  megkeresni és azonosítani a hasonló kinézetű embereket a képeken. Ezáltal pedig könnyebben kereshetünk személyre vagy életeseményre.

És Siri ezt mind tudja, sőt kereshetünk rajta keresztül dátumok, ünnepek, események szerint, nem csak emberekre, hanem tárgyakra vagy állatokra is. A dolog nagyon egyszerű, ha például annyit mondunk neki: “Hey Siri, show me photos of Krisztina from last Christmas!”, akkor kilistázza a fotókat személy és esemény alapján.

De kereshetünk például tevékenységekre is “Show me photos of skiing from 2015!”, mindenki helyettesítse be azokat a tevékenységeket, amik közben képeket készít. Így gyorsan és egyszerűen megtalálhatjuk azokat a képeket, amiket régóta keresünk.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!