imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Egy Siri funkció, amit valószínűleg sosem használtál


Mai tippünkben egy nagyon kevesek által ismert funkciót mutatunk be, ami valószínűleg még a veterán iPhone-osoknak is újdonság lehet. Nézd csak, mit tud Siri…

Legtöbbünk egyáltalán nem használja Sirit. Ennek több oka is lehet, mint például a nyelvi akadályok, esetleg az, hogy az Apple személyi asszisztense továbbra is lemaradásban van a konkurenciához képest vagy egyszerűen nem jó ötlet a hang alapú vezérlés. Viszont van egy nagyon-nagyon hasznos funkciója, ami miatt biztosan imádni fogod.

Nem, sajnos magyarul még mindig nem tud, viszont egy kevéske angol tudással különböző preferenciák mentén kereshetünk a fotóink között. Ez az a szegmens, amiben az utóbbi években nagyon sokat fejlődtek az iPhone-ok, most már a Kamerát és a Fotók alkalmazást is kívül-belül átjárja a mesterséges intelligencia.

Mit jelent ez? Megtaníthatjuk például a barátaink vagy a családtagjaink nevét, a rendszer pedig képes  megkeresni és azonosítani a hasonló kinézetű embereket a képeken. Ezáltal pedig könnyebben kereshetünk személyre vagy életeseményre.

És Siri ezt mind tudja, sőt kereshetünk rajta keresztül dátumok, ünnepek, események szerint, nem csak emberekre, hanem tárgyakra vagy állatokra is. A dolog nagyon egyszerű, ha például annyit mondunk neki: “Hey Siri, show me photos of Krisztina from last Christmas!”, akkor kilistázza a fotókat személy és esemény alapján.

De kereshetünk például tevékenységekre is “Show me photos of skiing from 2015!”, mindenki helyettesítse be azokat a tevékenységeket, amik közben képeket készít. Így gyorsan és egyszerűen megtalálhatjuk azokat a képeket, amiket régóta keresünk.

iPad

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!