imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egy számítógépes vírus miatt késhet majd az új iPhone?


Az A12-es chipeket is gyártó üzemet vírustámadás érte. A gyártósorok leálltak, vajon késni is fog az iPhone emiatt?

Valamikor áprilisban számoltunk be róla, hogy a tajvani székhelyű bérchipgyártó, a TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) megkezdte vadonatúj, 7 nanométeres technológiára épülő lapkáinak tömeggyártását. Nem sokkal később, május vége felé már azt is sejteni lehetett, hogy az Apple idei iPhone-jaiba szánt chipek legyártásába is belefogtak.

A TSMC gyárában.

Minden a sínen volt tehát: időben elindult a tömeggyártás, ráadásul valószínűleg az Apple lehet az első a piacon, aki kap az új technológiából. Öröm és boldogság, talán idén nem fog csúszni a gyártás és nem lesz készlethiány decemberig. Gondoltuk legalábbis múlt péntekig. Ekkor ugyanis a TSMC bejelentette, hogy

gyártósorának egy számottevő részét megfertőzte egy WannaCry zsarolóvírus mutáns verziója, így megtorpant a chipgyártás.

Márpedig, ha áll a gyártósor, ráadásul pont abban a szakaszban, amikor feltehetően a termelés már a legnagyobb fokozatba kapcsolt, az egész biztosan nem lesz jótékony hatással az iPhone-ok A12-es chipjeinek leszállítási idejére sem. Egyébként nem tartott sokáig a leállás, hétfőre már a gépek 80%-a menetrendszerűen üzemelt elvileg, de hát ez a kevés idő is rengeteg kiesés ekkora méretekben.

A TSMC azt állítja, hogy „várhatóan képes lesz időben leszállítani minden rendelést az Apple számára.“ Reméljük, tényleg így van és nem csak a tüzet próbálják oltani a közleménnyel…

Forrás: MacRumors

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!