imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egy tini meghackelte az Apple-t, de a felhasználók adatai biztonságban maradtak


Ilyet is ritkán hallani, de egy ügyes ausztrál hackernek sikerült bejutnia az Apple belső rendszerébe. Külön csavar, hogy az elkövető ráadásul még középiskolába jár. Szerencsére nem történt nagy baj, felhasználói adatok nem kerültek idegen kézbe.

Tudjuk jól, hogy az Apple-höz hasonló nagyvállalatoknak elképesztően szigorú biztonsági előírásai vannak, baromira őrzik az adatokat, fel vannak készülve a digitális támadások ellen és úgy általában vérprofi informatikusok vigyáznak a nemcsak a felhasználók személyes adataira, hanem a vállalat érzékeny információira is.

Ehhez képest egy ausztrál középiskolásnak a hírek szerint valahogy sikerült behackelni magát a belső rendszerbe és 90 gigabájt adatot letöltenie. Most mondanám, hogy az elkövető életkora megdöbbentő, de valójában manapság már inkább azon lepődnék meg, ha az ilyen bűntények elkövetője 25 év fölötti lenne.

Bűntény ettől függetlenül bűntény, még ha valószínűleg csak egy iskolás heccnek is indult az egész. Az Apple értesítette az FBI-t, akik le tudták nyomozni a betörésre használt gépeket, amiket rögtön le is foglaltak egy házkutatás során. Azt, hogy csak poén volt az egész mi sem bizonyítja jobban, hogy az érzékeny adatokat a diák egy pimasz „hacky hack hack“ nevű mappában tárolta.

Az Apple azóta kommentálta is az eseményeket, közölték, hogy felhasználók személyes adatai nem kerültek veszélybe, szóval nekünk nincs okunk aggodalomra, inkább az Apple biztonsági osztályának főhet a feje, hogy hogyan jutott be egy 16 éves féltve őrzött rendszerükbe…

A srác álma egyébként állítólag az volt, hogy egyszer az Apple-nek dolgozik majd. Nos, én a vállalat helyében bíróság helyett inkább egy állásinterjúra küldeném, bizonyítottan hasznát vehetnék etikus hackerként.

Forrás: The Verge, AppleInsider

MacBook Pro és iMac most 3 év jótállással!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!