imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egy új iOS 11 funkció kiszűri a gyenge Wi-Fi hálózatokat


Egy újnak tűnő, ámde hasznos funkció került az iOS 11 legutóbbi bétájába. A gyenge Wi-Fi hálózatok szűréséről szintén nem beszélt az Apple a WWDC során, mint sok egyéb más funkcióról sem, ám ez esetben inkább foltozásról van szó, mintsem egy teljesen új funkcióról.

Ismerős az a helyzet, amikor jársz-kelsz a városban, és a telefonod akaratlanul is egy gyenge publikus hálózatra akar csatlakozni? Akik tömegközlekedéssel járnak, esetleg sokat utaznak külföldre, azok már biztosan szembesültek a problémával. Ez egyrészt azért van, mert az iPhone néha hajlamos automatikusan csatlakozni korábban használt hálózatokra (a minőségtől függetlenül), másrészt pedig mert a turistaparadicsomok és a nagyvárosok jellemzően tele vannak rossz minőségű Wi-Fi hozzáférésekkel.

Az Apple szép csendben egy olyan funkciót pakolt az iOS 11-be, ami végre erre a problémára is megoldást nyújthat. Korábban már bekerült az auto-join funkció, amivel egyesével adhatunk automatikus hozzáférést a különböző hálózatoknak (az “i”-re kell koppintani a hálózat neve mellett). Emellett a rendszer mostantól képes lesz automatikusan törölni a listából a gyenge hálózatokat, már, ha ezt engedélyezzük neki.

Abban az esetben pedig, ha elhúzzuk a Kézi csatlakozást aktiváló csúszkát, és elmegyünk egy, a telefonunk által korábban használt hálózat (például egy gyorsétterem, kávézó stb.) mellett, akkor ezentúl nem küld majd értesítést a telefon a csatlakozási szándékról. Ennek köszönhetően akár használjuk a Kézi csatlakozást, akár nem, a telefon nem fog sunyiba gyenge hálózatra csatlakozni.

Forrás: The Verge

Az iOS 11-ben több Wi-Fi-vel kapcsolatos újítás is lesz, például az Wi-Fi hálózat megosztása, amivel nem kell majd Wi-Fit kunyiznod, ha vendégségbe mész. Régi iPhone-od újabbra cserélnéd? akkor nézz körül az iSTYLE akciós ajánlatai között, mostanában szuper áron vannak az iPhone-ok kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!