imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egy utolsó adag találgatás a ma esti iPhone 6s-bemutató előtt


Elérkezett szeptember 9., vagyis a mai napon tartja az Apple a soron következő különleges eseményét, ahol bemutatják a legújabb iPhone-modelleket. Itthoni idő szerint 19:00 órakor indul a show, vagyis alig 9 óránk maradt, ettől függetlenül továbbra is rengeteg találgatás kering az interneten.

A 9to5Mac-től Mark Gurman  hozott le egy adag újabb híresztelést, és mint tudjuk, rá érdemes odafigyelni az utóbbi időben. Az első mindjárt az iPad Próval kapcsolatos, tudni véli, hogy a nagy iPad 32, 64 és 128 GB-os kapacitásokkal érkezik, az indulóár pedig nettó 799 dollár lesz, vagyis adókkal, egyebekkel itthon nagyjából 260 ezer Ft körülre saccolhatjuk. Ez a legolcsóbb változat, a 128 GB-os Cellular modell árát picivel az alap 12″-es új MacBook indulóára alá lövi be.

Balra az iPad mini, jobbra az iPad Pro.
Balra az iPad mini, jobbra az iPad Pro.

John Gruber korábban egyáltalán nem számított az iPad Pro bemutatására, szerinte alapvetően három téma köré épült volna fel a mai esemény: az új iPhone-ok, az Apple TV és az Apple Watch, vagyis a watchOS 2, új appok és új szíjak. Azonban azt mondja, sok kismadár csiripelt az éjszaka folyamán San Francisco környékén, és mind azt mondták, csak egy őszi Apple-esemény lesz idén, az pedig ma lesz.

Ami az iPhone-t illeti, Gurman az új szín, erősebb processzor, jobb kamera, Force Touch és 4K videórögzítés mellett arra is számít, hogy a „Hey Siri” funkció, vagyis az asszisztens gombnyomás nélküli aktiválása az új iPhone-modellek esetében alapfunkció lesz, tehát nem kell töltőre dugnunk hozzá a telefont. Ez teljesen logikusan hangzik, az esemény elnevezése akár erre is utalhat. Mondjuk magyar nyelvről sajnos továbbra sincs sehol szó.

iPhone 6s – koncepciókép az új színről.
iPhone 6s – koncepciókép az új színről.

Az Apple TV állítólag egy teljesen új, iOS 9-alapú operációs rendszert kap, amit a watchOS-hez hasonlóan tvOS-re keresztel majd az Apple. A kinézete nagyban alapoz majd az Apple TV menürendszerének jelenlegi megoldásaira, de további iOS 9 és El Capitan vizuális elemeket is tartalmaz majd. Láthatunk majd külső fejlesztésű alkalmazásokat is rá, állítólag a Periscope és az Airbnb is készül bemutatóval.

Végül pedig, ami az Apple Watch-ot illeti, Gurman szerint az Apple divatmárkákkal lépett szövetségre, ennek gyümölcseként pedig új alkalmazásokat és szíjakat fognak bemutatni. Ezek a megállapodások viszont elég frissek még, így az is lehet, hogy csak jövőre lépnek vele a nagyközönség elé. Ettől függetlenül az aranyszínű Sport-modellekre továbbra is számít.

Hogyan nézheted élőben az eseményt?

Az Apple szokás szerint élő videós közvetítést ad majd a bemutatóról. Ezt követhetjük Apple TV-ről, amin ma reggelre meg is jelent a megfelelő csatorna. Ehhez második vagy harmadik generációs készülékre lesz szükség, legalább 6.2-es verziójú operációs rendszerrel.

Az esemény csatornája az Apple TV-n.
Az esemény csatornája az Apple TV-n.

Legalább iOS 7-tel rendelkező iPhone-on, iPaden vagy iPod touch-on a Safariból indíthatjuk el a streamet, ehhez mindössze az Apple weboldalára kell elnavigálni a megfelelő időpontban, vagyis itthoni idő szerint este 7-kor.

Ha pedig Macről szeretnénk követni a történéseket, szintén a fenti weboldalt kell meglátogatnunk, ehhez legalább Safari 6.0.5 kell, és legalább OS X 10.8.5. Hosszú idő óta először ismét nézhető a bemutató PC-ről is, ehhez azonban Windows 10-re és Microsoft Edge böngészőre van szükség.

A fentieken kívül természetesen szokás szerint mi is élőben közvetítjük az eseményeket. Valamikor fél hét körül kezdünk egy kis találgatással, aztán hétkor a lovak közé csapunk, és a keynote kommentálásával folytatjuk. A közvetítés a USTREAM rendszerén keresztül történik, a megfelelő, később megjelenő híren belül nézhetitek majd. Úgyhogy este 7-kor itt találkozunk, várunk sok szeretettel mindenkit!

Forrás: 9to5Mac.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!