imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egy UX dizájner kitalálta, hogy lehetne jobb a 3D Touch


Te tudod fejből, hogy melyik gombok azok, amelyeket van értelme erősebben nyomni a 3D Touch kihasználása érdekében? Naugye, mi se. Egy dizájner most egy egyszerű, de nagyszerű javaslattal állt elő. Neked hogy tetszik?

Eliz Kılıç, UX dizájner a Medium hasábjain panaszolta el nagy bánatát a 3D Touch-csal kapcsolatban. A szakember érvelése azt gondolom, teljesen jogos. Adott ugyanis egy lassan 4 éve létező funkció, ami önmagában véve tényleg király lehetne. Ennek ellenére a felhasználók egy része azt se tudja, hogy létezik; másik része meg nem használja, vagy nem annyit, mint lehetne.

Kılıç szerint ennek nagyon egyszerű oka van: mert nem látszik, hogy hol használható. A probléma szemléltetésére azt a példát hozta fel, hogy képzeljünk el egy weblapot, ahol semmilyen vizuális megkülönböztetés nem szolgál a linkek jelölésére, minden betű egyformán fekete. Honnan fogja tudni az oldalra látogató, hogy hova kattinthat további tartalomért? Nyilván sehonnan.

A 3D Touch jelenlegi implementációjával is ugyanez a probléma: egyszerűen nem látszik, hogy hova lehet erősebb nyomással kattintani és hova nem. Jobb esetben a felhasználók egy része eljátszott a dologgal és megjegyezte a számára érdekes lehetőségeket, rosszabb esetben azonban a jelölés hiánya miatt teljesen elvész a funkcióban rejlő potenciál. A megoldás? Egy diszkrét jellel jelölni a 3D Touch lehetőségét. Kılıç az alábbi képeken látható, a dobozok jobb alsó sarkába helyezett kis íves vonalat mutatta példa gyanánt.

Hogy tetszik?

Forrás: Medium

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!