imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egy vak nyugdíjas az iTunesba vetette minden hitét


Skóciában viharosan terjed a hír, hogy egy nyugdíjas által írt zeneszám tört a helyi iTunes listák élére. Ez még nem is lenne akkora szenzáció, de az egész esemény háttértörténete egészen szívhez szóló. A zeneszerzőt ugyanis lassan hat éve vaknak nyilvánították, egy betegség miatt ugyanis a látása nagy részét elvesztette. Az orvosok viszont azt is megállapították, hogy létezik megoldás a problémájára, hiszen egy operációval majdnem teljesen visszanyerhetné a látását. A skót úriember ezért nagy fába vágta a fejszéjét.

Mivel saját költségen nem tudta volna a műtétet megfinanszírozni, ezért összeállt egy régi énekes ismerősével, Murray Gee Mac-kel. Közösen felvettek egy dalt, és az abból származó bevételből szeretnék Jock műtétét kifizetni. Mivel Jock ezelőtt a zeneszerzés mellett termékeladási ügynök volt, ezért nem okozott gondot a zenemű hirdetése és eladása sem. Így eshetett meg az, hogy a jelenleg is növekedő letöltésszámláló egyre csak nő, ezáltal a toplisták élére repítve a számot.

A legjobb módja egy történet elmesélésének, ha dalba foglalod. Ezért nagyjából négy vagy öt hét alatt megírtam ezt a dalt. A siker mindennél többet jelentene nekem – egy 85 éves ember ugyanis úgy érezné, hogy még csak 25 éves. Ha a műtétre összegyűlik a pénz, akkor lehetőség lesz még egyszer látni a feleségem, a gyerekeim és az unokáim.

A My Scottish Home egyébként Apple Musicon is elérhető természetesen, tehát bárki meghallgathatja, mielőtt esetleg támogatná a megvásárlásával is ezt a nemes célt. A szám nem sorolható igazán a mai populáris zenék közé. Zeneileg nagyon szép kellemes melódiák kísérik az énekes egyébként remek hangját. Érdekesség, hogy a hangszerek nagyon szépen megfestik a dal hangulatát, ezt a skálákkal való játékkal oldották meg. A dal 5 csillagos értékelése is árulkodó lehet, hogy tényleg minőségi zeneműről beszélünk.

JS73780563
A két férfi a ’80-as években kiadott lemezükkel.

A két férfinak egyébként nem ez az első közös zenei projektje. Murray régebbi bandáját, a The 3 Macs-t éppen Jock alapította és vezényelte éveken át. Igaz ez már a ’80-as évek története. Éppen ezért 30 évig nem is álltak kapcsolatban egymással, és erre csak a modern kor megoldása volt az orvosság. A két férfi egy éve vette fel a kapcsolatot először Facebookon, és emiatt születhetett meg ismét egy közös dal.

A zeneszámot itt tudjátok meghallgatni: (Murray Gee Mac – My Scottish Home) ]

Forrás: Scotland Now via Cult of Mac

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!