imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egyéb hírek a „Hello Again” eseményről


A show-t az új MacBook Prók vitték el. De azért volt pár egyéb bejelentés is, amiről érdemes szót ejteni. Például, hogy mi lesz az Airrel? Egyéb hírek a „Hello Again” eseményről.

R.I.P. MacBook Air?

A Keynote alapján egyelőre úgy tűnik, az Apple elengedte a MacBook Air kezét. Az új Pro vékonyabb lett 15%-kal, mint a Macbook Air, és karcsúbb is. Innentől pedig, hogy a Pro széria kisebb lett és könnyebb, úgy döntöttek, értelmetlen az Air szériát tovább pátyolgatnunk. Az Apple úgy tűnik feladja az eddig méltán népszerű laptopot, de valószínűleg továbbra is ez lesz a legjobban fogyó darab.

MacBook Pro vs MacBook Air

A jelenlegi 13”-as széria változatlan formában megmarad még a kínálatban. Bizonyos értelemben ez indokolt lehet, ha egy pillantást vetünk a teljes családra. Az új MacBook Pro minden tekintetben kompaktabb és nagyobb tudású lett, mint az Airek, viszont az új árazás miatt biztos, hogy rengeteget fognak még eladni belőle.

A 11”-es helyett pedig vehetünk akár 12”-os MacBook-ot, ami egy jóval naprakészebb darab. Ezen felül hasonlóan jó választás lehet még az iPad Pro is, bár tudjuk jól, hogy ez a termék még nem fedi le azt kategóriát, amikre a MacBookokat használjuk.

Apple TV

A keynote felvezetőjeként ezúttal az Apple TV-hez köthető újdonságokat választották. Nagyjából 8000 alkalmazás jelent meg eddig az Apple TV-n egy év alatt, ami magába foglalja a játékokat és az egyéb szórakoztató appokat is. Tim Cook szerint ez amiatt fontos, mert:

Az alkalmazások adják a televíziózás jövőjét.

A színpadon a Twitter vette át a stafétát, az új alkalmazásukat és a valós időben történő „csicsergést” demózták. Gifeket küldhetünk egymásnak azonnal, párhuzamosan tweetelhetünk és nézhetünk például sportközvetítéseket. Nem csak mi, de a médiumok is reagálhatnak real-time egy közös feedben. Ez kicsit hasonló, mint a Facebook appja, de az kevésbé interaktív. Szerintük innentől a Twitter lesz az a hely, ahol videókat fogunk nézegetni Apple TV-n keresztül. Azért ehhez a konkurenseknek is lesz egy-két szava…

Apple TV

Az Apple szerint tévé eszközünk magába foglalja mostantól azt az egy helyet, amivel elérhető az összes tartalom. Ezt egy új alkalmazás teszi lehetővé, amit nemes egyszerűséggel TV néven kereszteltek el.

Nézegethetünk sorozatokat és filmeket, akár egymás után megszakítás nélkül. Az alkalmazás mindig feldobja, ha a kedvenc sorozatunkból elérhető egy új epizód. Egy helyre gyűjti a tartalmakat kínáló appokat (például: HBO, Starz, stb.), ráadásul frankón ki is listázza a kedvenc sorozataink legújabb részeit is. A Watch now-val azonnal minden egy helyen van, és villámgyorsan tudunk váltani. Akár Sirivel is. Az app árnyoldala, hogy a két legnagyobb amerikai streaming szolgáltatás (Netflix, Amazon Prime) egyelőre nem lesz elérhető.Az alkalmazás ereje abban rejlik, hogy a lejátszási listák az összes eszközön frissülnek, ahol használjuk az TV alkalmazást, ugyan is elérhető iPhone-on és iPaden is.

Mostantól a broadcast adásokat is követhetjük ezen keresztül, amit a Keynote-on a CBS News adásával teszteltek. Csak szólsz Sirinek és már tolja is a híreket. Menő, nem?

Az új szolgáltatás decemberben az USA-ban fog először megjelenni, ami az Apple szerint megreformálja majd a televíziózást és a médiaipart is. Tulajdonképpen megcsinálták legmenőbb szórakoztató centert, ami valaha létezett. Arról azonban nem esett szó, hogy mikor érkezik más országokba, illetve hogy itthon lesz-e egyáltalán valaha.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!