imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egyedi csengőhang beállítása iPhone-on


Nem tudod hogyan lehet bármilyen zeneszámot csengőhangnak beállítani iPhone-on? Lássuk a módszereket!

Az egyik Androidos ismerősöm keresett meg nem rég azzal a kérdéssel, hogy iPhone-on hogyan lehet egy sima .mp3 fájlt csengőhangnak beállítani. – Sehogy! – hangzott a válaszom. Viszont ez a kijelentés önmagában nem fedi a valóságot.

Más telefonokon egészen egyszerű, hiszen általában a zenelejátszó alkalmazásban van erre egy opció, vagy ha esetleg ott nem találjuk, akkor a beállítások között van. iPhone-on viszont az első iOS óta nincs lehetőség ilyenre, igaz azóta ez már nem is olyan feszítő kérdés, hiszen a legtöbb ember rezgő módban használja a telefonját.

Aki viszont nem, és a gyári csengőhangok közül egyik sem nyerte el a tetszését, annak két lehetősége marad: megveszi az iTunesból Store-ból, vagy az iTunes segítségével csinál egyéni csengőhangot. Előbbit nem kell részleteznem, az Apple 299 forintért kínál csengőhangokat, bár a kínálat meglehetősen szűkös.

Aki itt sem talál magának megfelelőt, az kapja elő a számítógépét, csatlakoztassa az iPhone-ját, nyissa meg az iTunest és olvasson tovább:

 1. Válaszd ki felül a Zene nézetet
 2. Oldalt nyomj a Dalok opcióra
 3. Válaszd ki a használni kívánt fájlt
 4. Jobb klikk > Dal adatai
 5. Felül kattints a Beállítások fülre
 6. Állítsd be a zene kezdő és befejező időkódját
 7. Nyomj az Ok gombra

Innentől már csak annyi a dolgunk, hogy a zenénket elmentsük a megfelelő fájlformátumban. Ezt a következőképpen teheted meg:

 1. Továbbra is legyen kiválasztva a fájl, felül nyomj a Fájl menüpontra
 2. Válaszd ki a Konvertálás menüpontot
 3. Nyomj az ACC verzió létrehozása almenüre

Ezzel sikerült létrehoznunk egy lerövidített ACC típusú fájlt. Ahhoz, hogy ezt csengőhangként tudja kezelni az iPhone .m4r kiterjesztésre lesz szükségünk. Tehát keressük meg és írjuk át a kiterjesztést.

 1. Jobb klikk az új verzióra
 2. Megjelenítés itt: Finder
 3. Töröld ki a .m4a kiterjesztést és írd át .m4r végződésre
 4. Lépj vissza az iTunesba
 5. Válaszd ki az iPhone-od
 6. És húzd be a Csengőhang mappába

Miután ezzel is megvagyunk, kihúzhatjuk az iPhone-t a gépből.

 1. Lépj be a Beállításokba a telefonodon
 2. Görgess le és válaszd ki a Hangok és haptikus jelzések pontot
 3. Lépj be a Csengőhang beállításokba
 4. Válaszd ki az imént készített zeneszámot

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!