imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egyedi iPad Prót árvereznek el Londonban


A londoni Design Museum idén június 30-án bezárja kapuit jelenlegi helyszínén, hogy november 24-én egy új épületben nyissa meg kapuit. A költözés alkalmából a Phillips aukciós irodával együttműködve szerveznek egy árverést.

A Kensingtonban található új helyszín berendezéséhez és átalakításához többek között egy árverésen szeretne forrásokhoz jutni a Design Museum. Az április 28-án megrendezendő hagyományos, és az április 7. valamint május 2. között zajló online aukción olyan neves formatervezők, építészek és művészek műalkotásaira és tárgyaira lehet majd licitálni, mint például Anish Kapoor, Zaha Hadid, Norman Foster vagy éppen Jony Ive.

Egyedi iPad Pro

Az Apple ipari formatervező csapata ugyanis egy egyedi 12,9″-es iPad Prót ajánlott fel a múzeumnak. A kapacitásáról nincs hír, de az jól látszik, hogy egy Wi-Fi + Cellular modellről van szó, ami egyedi sárga színben pompázik. Kapunk mellé egy kék bőr Smart Covert – az Apple ezt jelenleg csak poliuretánból gyártja, és ilyen szín nincs a kínálatban –, illetve egy egyedi, aranyszínű fémgyűrűvel felvértezett Apple Pencilt is, amihez egy narancssárga bőrtok is jár. A készülék hátára az „Edition 1 of 1” feliratot gravírozták, hátha a vevő elfeledkezik arról, hogy egyedi darabról van szó.

A várakozások szerint ezért a tételért legalább 10 és 15 ezer fontot, vagyis nagyjából 4-6 millió forintot ad majd valaki. Ez természetesen nem a legdrágább darabja az árverésnek, Anish Kapoor szobráért 100 ezer fontot várnak, Dadiv Adjaye napórája pedig akár 150 ezer fontért is elkelhet. Ezek persze csak becslések, Apple-termékért pedig sokkal többet is fizettek már aukciókon, például a (RED) jótékonysági árverésen: egy színarany EarPods fülhallgató a várt 25 ezer dollár helyett 461 ezer dollárért (127 millió forintért), egy egyedi piros Mac Pro pedig 60 ezer dollár helyett 977 ezer dollárért (270 millió forintért) kelt el 2013-ban.

Mac Pro (RED)

A szóban forgó iPad Próról így írnak a Phillips weboldalán:

Jony Ive 1990-ben mutatott be egy mobiltelefon-prototípust a Design Museumban, jóval azelőtt, hogy az Apple-nél kezdett volna dolgozni. Ő nyerte meg a múzeum első »az év formatervezője« díját 2003-ban az első iMackel. A múzeum támogatása érdekében egy különleges, egyedi színekben pompázó iPad Prót tervezett ő, és cupertinói csapata, melyre az Edition 1 of 1 felirat került.

Forrás: The Verge.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!