imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egyedi válaszüzenetek hozzáadása Apple Watchon


Apple Watchon több módja is van annak, hogy üzeneteket válaszoljunk meg. Ezek közül az egyik, ha az előre beállított válaszüzenetek közül szemezgetünk. Nézzük, hogyan lehet felülírni a gyári beállításokat és hozzáadni új üzeneteket.

Személyes kedvenceim az Apple Watchomon – amellett, hogy az óra szuper eszköz sportoláshoz, aktivitás méréshez és a betegségek megelőzéséhez – a kommunikációs funkciók. Diktálni például rendszeresen szoktam rajta, kocsiban, zuhany alatt vagy amikor éppen nincs a kezem ügyében az iPhone-om. Ahogy az iOS, úgy a watchOS is nagyon jól érti a tollbamondást, gyors és pontos módon tudja hallás után írott formába konvertálni az elhangzottakat.

Persze ez nem mindig opció. Közösségben, az utcán, vagy tömegközlekedési eszközön valószínűleg senki nem kezd el hangosan magyarázni a telefonjának. Egyrészt ez még mindig nagyon sci-fi, főleg az idősebb korosztálynak, másrészt meg valószínűleg senki nem szereti a privát dolgait közszemlére bocsájtani. Szerencsére Apple Watchon létezik egy másik megoldás is az üzeneteket megválaszolására.

Pötyörészés helyett, az óra megpróbálja kitalálni a szövegkontextust és odaillő válaszokat ajánl fel. Nos ezzel csak az a baj, hogy a haverodnak vagy a barátnődnek valószínűleg eltérő stílusban írsz, mint például a főnöködnek vagy a munkatársaidnak. Ezért néhány ilyen üzenet után az lehet a címzett érzése, hogy nem veled beszélget. Ebben az esetben érdemes a saját szójárásodra szabni az automata üzeneteket. Ehhez a következő beállításokat keresd:

  1. Nyisd meg a Watch alkalmazást
  2. Görgess le az Üzeneteket menüpontig
  3. Koppints az Alapértelmezett válaszok lehetőségre
  4. Nyomj a Válasz hozzáadása… opcióra

Itt megadhatsz egyéni válaszokat, mint például szeva vagy a mizu, de érdemes átböngészni először a gyári beállítást és a hasonló jelentésű elemeket kicserélni, a duplikálás elkerülése miatt. Lévén, hogy egyszerű szövegelemeket kreálhatunk, akár emojit is nyomhatunk az üzenetek végére.

iPhone 40 000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!