imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Idén ezekre kerestünk rá a legtöbbször

Egyedüliként toplistás az iPhone 7 idén a Google keresések között


Az iPhone kifejezés idén is népszerűnek bizonyult, sőt, az „iPhone 7” kifejezés az egyetlen, amely felfért a tech világból az idei Google keresések top 10-es listájára.

A Google hagyománykövető módon idén is megmutatta nekünk, hogy mire kerestünk rá a legtöbben. Globálisan és országokra lebontva is kilistázhatjuk a legnépszerűbb kereső szavakat. Természetesen a Pokémon Go, az iPhone 7 és az EB 2016 kifejezések ott csücsülnek a hazai lista élén.

Google Trends

Szép volt Apple, a telefonjaid népszerűbbek, mint valaha. Tavaly például, hiába volt listavezető az iPhone 6S a „konzumer tech” kategóriában, a globálisan összesített keresések tízes listájára nem fért fel. Nyilván, így semmilyen más informatikai vívmány sem. Ennyi embert érdekelnek az okostelefonok? Esetleg tényleg ennyi ember érdeklődött volna az iPhone 7 iránt? Vagy a jack dugó kinyírása és az egyedülálló Jet Black szín vonzotta az embereket? Meglehet, hogy is-is, ugyanakkor piaci elemzések szerint jövőre még ennél is népszerűbbek lesznek az Apple telefonjai.

Egyébként az összetett lista élén ott csücsül a Pokémon Go, ami az idei év egyik legmeghatározóbb jelensége volt. Nyugodtan mondhatjuk, hogy jelenleg még mindig a világ legnépszerűbb mobilos játéka (globálisan). Férfiasan bevalljuk, hogy mi is igen sok pénzt és időt toltunk bele.

Pokémon Go

Második helyen Donald Trump neve végzett, akiről szintén sokat cikkeztünk idén. Az ősszel szinte minden héten volt egy Trumpos hírünk, mivel a jövőbeli politikai tevékenysége komoly hatással lehet a technológiai piacra. Ezen kívül idén óriási méreteket öltött a kamuhírek terjengése is a neten, amiért a közvélemény keményen elő is vette a Facebookot. Ez a jelenség is Trumphoz köthető, szóval így vagy úgy, de az ő nevét unokáink biztosan vastag betűkkel szedve olvashatják majd a történelemkönyvekben.

A teljes lista (Searches):

1. Pokémon Go
2. iPhone 7
3. Donald Trump
4. Prince
5. Powerball
6. David Bowie
7. Deadpool
8. Olympics
9. Slither.io
10. Suicide Squad

iPhone 7

Természetesen a fogyasztói teches listán az Apple továbbra is vezető. 2016-ban az iPhone 7-re kerestünk rá a legtöbbet, második helyen a Freedom 251 áll, a harmadik helyen szintén az Apple egyik sikerterméke: az iPhone SE. Nem ugrik be, hogy mi is az a Freedom 251? Egy indiai piacra szánt alig 4 dolláros okostelefon. Igen, nem elírás, össz-vissz 4 dollárba kerül. Mit vehetünk még annyiért, de komolyan? Még egy igényesebb alkalmazást se.

Az elmúlt egy évben igencsak szélesedni kezdett az indiai mobilpiac, egyre csak nő a kereslet az okostelefonokra. Persze az Apple sem maradhat ki a buliból, szóval 2016-ban erőteljesen elkezdtek nyomulni itt is. Nem csak sok-sok iPhone-t szeretnének eladni az országban, de fejlesztő központot is építenek ide.

iPhone SE

Az iPhone SE véleményem szerint még az iPhone-ok közt is igazi néptelefonná vált. Dizájnban megegyezik az iPhone 5 és 5S modellekkel. Hardveresen egy 6S-t kapunk, kapható belőle Rose Gold verzió is és prémium kategóriás termékként a legjobb ár-érték arányú iPhone 2016-ban. Főleg, hogy szinte szeptember óta akciós az iStyleban. Bárkinek nyugodt szívvel ajánljuk, akár karácsoni ajándékként is.

Íme a globális „consumer tech” top 10-es lista:

1. iPhone 7
2. Freedom 251
3. iPhone SE
4. iPhone 6S
5. Google Pixel
6. Samsung Galaxy S7
7. iPhone 7 Plus
8. Note 7
9. Nintendo Switch
10. Samsung J7

Google Pixel

Apropó, jól látod a Google Pixel ötödik helyen áll. Ami igen szép eredmény, ahhoz képest, hogy később jelent meg az idei iPhone-nál. Úgy tűnik végre méltó kihívója akadt az iPhone-oknak. Izgalmas következő évnek nézünk elébe. És igen, a Note 7 nyolcadik helyen. A Note 7 detonate kifejezés minden bizonnyal előrébb végzett volna.

Idén a Deadpoolra kerestek rá a legtöbben, ha még nem láttad mindenképp pótold. Az év legfontosabb híre az amerikai elnökválasztás volt, illetve külön „emberek” kategóriában Donald Trump a legkeresettebb név. Az olimpia is szinte mindenkit érdekelt, ahogy Céline Dion dalai is, illetve Prince halálának híre.

A Google keresések is a magyar sikerekre emlékeztetnek

Hazai viszonylatban összesítésben az EB 2016 vitt mindent, amit Rió 2016 követ. Ezúton is gratulálunk sportolóinknak az idén elért kimagasló sikerekért. Harmadik a Pokémon Go, negyedik az X-Faktor és ötödik helyen áll az iPhone 7. Itt viszont nincs tech kategória sajnos. Olyanok közül böngészhetünk még, hogy mi a legtöbb „akarok” és „Hol? Hova?” keresés.

A hazai top 10:

1. EB 2016
2. Rió 2016
3. Pokémon GO
4. X-Faktor
5. iPhone 7
6. Pixwords megoldások
7. Donald Trump
8. Bud Spencer
9. Való Világ
10. Slither.io

A listákat a Google Trends oldalon böngészhetitek át.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!