imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egyes elemzők szerint nem is lesz nagy durranás az iPhone 8


Míg a fél világ már hónapok óta vágja a centit a szeptemberi iPhone bemutatójára várva, addig van pár kritikusabb elemző, akik szerint ez fölösleges, hiszen az Apple következő csúcstelefonja nem is lesz olyan jó, mint ahogy azt várjuk.

A kulcsszó a „super cycle”. Ez hangzása ellenére nem valamilyen különleges meteorológiai jelenséget takar, hanem egy olyan iPhone frissítést, amire mindenki kiéhezett gyöngytyúkként csap majd le, ami mellett az eggyel korábbi modellek is elavultnak tűnnek, amiért New York-tól Makóig tart majd a sor az Apple Store előtt. Egyszóval pont valami olyasmi, amire az iPhone 8-cal kapcsolatban számítunk.

A Super Cycle iPhone egyenesen a mennyek kapujából száll majd alá. Elvileg.

Na, most a Barclays elemzői igazi partigyilkos módjára letörték a hangulatot. Szerintük a szeptember csak csalódással, könnyekkel és álmatlan éjszakákkal lesz teli, hiszen az iPhone 8 nem teljesíti majd be a hozzá fűzött reményeket. Ezt elsősorban azokra a friss értesülésekre alapozzák, hogy az Apple mind a vezeték nélküli töltéssel, mind a Touch ID körüli fejlesztésekkel gondban van egyelőre, így nem is biztos, hogy időben készen lesznek. Márpedig önmagában az OLED kijelző szerintük kevés lesz egy super cycle-höz.

Ami az előttünk álló évet illeti, úgy tűnik, hogy az OLED kijelzők továbbra is elsők a fejlesztők szemében, amikor arra gondolnak, milyen új formatervvel lehetne növekedést elérni. Különösen igaz ez az iPhone-nal kapcsolatban. Igyekszünk meglátni az OLED kijelzők azon járulékos előnyeit, amik arra ösztönözhetik a felhasználókat, hogy egy közel azonos teljesítményű készülékről váltsanak.

Míg az üzemidő valóban fejlődhet az OLED technológiának köszönhetően, az ipar résztvevőivel folytatott beszélgetéseink alapján úgy gondoljuk, hogy a vásárlók többségének nem lesz „must have” (úgyis, mint INSTANT GET – a szerk.) érzésük, csak azért, mert LCD helyett OLED lesz a kijelző.

Ha beigazolódik a Barclays elemzése, az egyben azt is jelenteni, hogy a vásárlók inkább választják majd az olcsóbb iPhone 7s és 7s Plus modelleket, vagy tartják meg meglévő készüléküket, mint fizetnek ki egy halom pénz egy olyan telefonra, ami bár szép-szép, de nem instant get. Így pedig valóban nem lesz super cycle, és a befektetők sem repesnek majd a boldogságtól, ha jól sejtem.

Forrás: 9to5mac

Nem a Barclays volt az első, akik kételkedni kezdtek az iPhone 8-ban. Korábban itt írtuk róla, hogy a Deutsche Bank elemzői szerint miért fog kipukkadni a hype lufi szeptemberben. Ha még időben be akarsz tárazni a jó kis iPhone 7-ekből, szerencséd van, épp akad pár akciós modell.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!