imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egyre biztosabbnak tűnik a hajlított kijelzős iPhone 8


Most éppen a Wall Street Journal kapott egy fülest az ázsiai beszállítóktól. Az Apple célja mindenképp felülmúlni a Samsungot, de közel sem biztos, hogy menni fog. Ráadásul a hajlított kijelző csak egy, a 10 lehetséges változat közül.

Már mi is unjuk mennyi pletyka kapott szárnyra mostanában az iPhone 8 körül, de hát nincs mit tenni, az internet olyan, mint egy orvosi rendelő reggel hétkor tele nénikkel: csak úgy röpködnek a pletykák. Szerencsére ez a komolyabban vehető fajtából való, a Wall Street Journal azért nem szokott minden kétes érvényű apróságra lecsapni. Reméljük most sem tette, mert izgalmasnak tűnnek az információmorzsák.

iPhone 8 Oled kijelző

A középpontban ismét a hajlított kijelző, de most nem olyan értelemben, mint amikor a két jógaszabadalomról írtunk, hanem sokkal inkább Samsungosan. A pletykát ismét az árulkodós beszállítók robbantották ki, amikor azt nyilatkozták, hogy az Apple felkérte őket a vékonyabb OLED panelek gyártási számainak növelésére. Ezt tetézve pedig pár prototípust is bekértek, amiknek elsődleges kritériumuk csak annyi volt, hogy legyen nagyobb felbontásuk, mint a Samsungos kijelzőknek. Mi ez ha nem háború?

És hát kivel venni fel a harcot a jövendőbeli dicsőséges iPhone, ha nem a dél-koreaiak csúcsmodelljével, a hajlított szélű Samsung Galaxy 7 Edge-dzsel (fú de rosszul néz ki ez így leírva). Ez a hír egyébként remekül harmonizál azzal, hogy elvileg a Samsung, az Apple elsődleges OLED beszállítója nem lesz képes elegendő mennyiséget produkálni az áhított kijelzőből jövőre. Nem lenne csoda, ha az Apple igyekezne más források után kutatni, és ha már ott vannak, akkor az sem baj nekik, ha lenyomják a Samut.

iPhone 8 Oled kijelző

Ez egyébként nem lesz egyszerű, mivel a dél-koreai vállalat nagyon az élen jár a fejlesztésekben, és a gyártókapacitásban is. Csak ebben az évben 10 milliárd dollárt költöttek el az OLED részlegükre. Ehhez képest az, hogy az LG 2018-ig 3 milliárd dollárt szánna ugyanerre a célra nevetségesnek tűnhet. A Sharp is hasonlóan pénzügyi gondokkal küzdött, amik egészen odáig vezettek, hogy végül felvásárolta őket a Foxconn, még az év elején. Az egyesülés után viszont az Apple legnagyobb beszállítója is kicsit szkeptikussá vált az OLED panelekkel kapcsolatban. Egyes becslések szerint a Sharpnak közel 5 milliárd dollár befektetésre lenne szüksége az iparágba ahhoz, hogy ki tudja szolgálni az Apple-t a megfelelő mennyiségű kijelzővel.

Le fogunk gyártani pár mintát az OLED kijelzőkből, de kétlem, hogy potenciálisan nagy piaca lesz ezeknek – mondta Tai Jeng-wu, korábbi Foxconn, jelenlegi Sharp felelős igazgató.

Amit nagyon fontos még hozzávenni a hírhez: maga a forrás is azt nyilatkozta, hogy közel sem biztos, hogy az Apple tényleg megvalósítja a hajlított kijelzős iPhone-t. Ami a meglepő viszont, hogy nem a szokásos okok miatt mondta ezt, hanem mert elvileg másik 10 prototípus is versenyben van még, így nem tudni melyik lesz végül a befutó.

Forrás: Wall Street Journal

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!