imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egyre inkább telefonfüggőkké válunk


Legalábbis egy friss amerikai felmérés szerint. Ugyan az emberek saját bevallásuk szerint le akarnak szokni, mégis egyre többet csekkolják a telefonjukat.

A Deloitte idén is elkészítette az USA-ban a mobiltelefon használatról szóló felmérését, 2018 Global Mobile Consumer Survey néven. Ebben pedig az jött ki, hogy a tavalyi 47-hez képest idén már átlagosan 52-szer néztek rá telefonjaikra naponta. Ez a trend pedig gyakorlatilag minden korosztályra jellemző.

Persze, a legtöbben nem örülnek ennek: a megkérdezettek 40%-a szerint túl sokat használják a készlékeiket. A 18 és 34 év közötti korosztály 60%-a pedig beismerte, hogy függenek tőle. 63% mondta, hogy próbálta limitálni a használati időt, de alig felének sikerült ez.

Ami talán kicsit meglepő, hogy az USA-ban még tavalyhoz képest is több embernek volt mobilja, már elérték a 85%-ot (ez 3%-kal több a tavalyi számhoz képest). Ennek hajtóereje az idősebb korosztály: a 45 év felettiek esetében 7%-os a növekedés; ők is egyre inkább beletanulnak, csak kicsit lassabban, ez azért logikusan hangzik.

A tabletek terén ugyanakkor megfordult a trend, és a tavalyi 62%-ról 57%-ra esett vissza a tulajdonosok aránya, ami elég durva visszaesés. És felteszem ők nem azért tették le a tabletet, amiért pl. én: amióta XS Maxon tolom a Total Wart, szegény iPad csak az irodában hever a szekrényen, valahol a produktivitásom alatt…

Közben nem véletlen, hogy az Apple-nél mik most a húzótermékek a jelentésekben: az amerikaiak 14%-a renndelkezik már okosórával, míg az okoshangszórók (pl. HomePod) tulajdonosok száma majdnem duplázódott (már 20%-nál jár). Ennek egyenes következménye, hogy az intelligens asszisztensek (mint a Siri) használata is jelentősen, 11%-kal nőtt.

Ami külön érdekes, hogy az amerikaiak rettentően várják az 5G-t. Annyira, hogy a 65 éven felettiek tavaly még csak 22%-ban jelezték ilyen igényüket, ez idén már 31%. Egész biztos vagyok benne, hogy a technológia minden elemét értik a válaszadók, úgyhogy lassan én is megkérdezem Pat kollégát, hogy miről beszélünk, úgyis most írt az iPhone-okba készülő 5G-s modemről.

Hála égnek nekünk nem kell nehéz kérdőíveket összerakni, elég titeket megkérni, hogy nézzetek rá a Screen Time-ra és válaszoljatok az alábbi szavazásban.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!