imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egyre kevesebbet ér egy ebéd Tim Cookkal


Immáron negyedik éve lehet licitálni egy ebédre Tim Cookkal, az Apple vezérigazgatójával. Az árverésből befolyó összeget jótékony célra fordítják, a korábbiakhoz hasonlóan idén is a Robert F. Kennedy Human Rights emberi jogokkal foglalkozó alapítvány kapja majd meg – itt lett egyébként néhány hete az igazgatótanács tagja Tim Cook.

Az ebéd becsült értéke 100 ezer dollár, de ennél az elmúlt években lényegesen többért kelt el az aukción – bár az összeg folyamatosan csökkent 2013 óta. Az első évben, talán az újdonság erejének köszönhetően valaki 610 ezer dollárt (mai árfolyamon közel 170 millió forintot) adott a találkozóért. 2014-ben már csak ennek alig több mint a fele, 330 ezer dollár (91 millió forint) folyt be az árverésből, míg tavaly nagyjából két héttel az auckió vége előtt adták le a győztes licitet 200 ezer dollárral. Ha ez a tendencia folytatódik, még az is lehet, 1-2 évtizeden belül Tim Cook fizet azért, hogy valaki hajlandó legyen ebédelni vele.

Tim Cook ebédaukció
Az auckió a Charitybuzz oldalán.

Jelenleg 125 ezer dolláron áll az árverés, és ugyan még 9 napig lehet licitálni, a tavalyi eredmények alapján ez nem biztos, hogy sokkal feljebb fog kúszni. De mit is kapunk várhatóan 30-40 millió forintért? Először is, legfeljebb egy órán át ebédelhetünk Tim Cookkal az Apple cupertinói főhadiszállásán. Ha megnyerjük az árverést, akkor a következő egy éven belül kerül megrendezésre a találkozó, egy, a feleknek kölcsönösen megfelelő időpontban. A leírásban azt olvashatjuk, hogy megpróbálják a lehető leghamarabb tető alá hozni a találkozót, viszont ha ügyesen húzzuk az időt, akkor talán már az Apple Campus 2 területén ehetünk a Caffé Macsben vagy valamelyik lángososbódénál.

Tim Cook
Tim Cook

Az ár már tartalmazza az étel árát, viszont nincs benne az útiköltség és a szállás, de vihetünk magunkkal egy vendéget is. Őt ráadásul egy meg nem nevezett Apple-bemutatóra is meghívhatjuk, ugyanis az ebéd mellé jár két VIP-belépő is, melyekkel Tim Cook vendégeként vehetünk részt egy keynote-on. Hogy ez a soron következő WWDC-re, vagy esetleg az ősszel esedékes iPhone-bemutatóra vonatkozik-e, azt sajnos nem lehet tudni a leírásból. Ha szívesen adakoznánk, de nem szimpatikus Tim Cook, akkor sincs probléma: több hírességgel is találkozhatunk a Robert F. Kennedy Human Rights által szervezett árveréssorozat keretében. Köztük van például Harrison Ford, George Clooney, Patrick Dempsey és Morgan Freeman is.

FRISSÍTÉS: Úgy tűnik, megfordult a trend, ugyanis idén 515 ezer dollárt ért az ebéd Tim Cookkal.

Forrás: MacRumors. Borítókép: Charitybuzz.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!