imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egyre közelebb az Apple AR szemüvege


A Business Insider értesülései szerint egy frissen verbuvált csapat már az iPhone kamera appján dolgozik, hogy az mielőbb “AR ready” legyen.

Gurman a napokban jelentette: lesz almás szemüveg. Sőt, állítólag már prototípus is van belőle, 2018-ban pedig ki is adhatja az Apple. A cupertinói cég többször is megnyilvánult azzal kapcsolatban, hogy milyen jövőt látnak maguk előtt egy esetleges szemüveg-specifikus világban.

Az tisztán látszik, hogy az Apple a kiterjesztett valóságban gondolkodik, ugyanakkor korábban azt is megjegyezték, hogy szeretnék, ha az eszközeik a lehető legkevésbé akadályoznák az emberek közötti személyes kapcsolatokat.

Tim Cook és az Apple jövője

Semmi nem helyettesíti az emberi érintkezést, és mi a technológiát ennek a felerősítésére akarjuk használni.

A pletykák szerint jelenleg a kamera appon dolgoznak, hogy az a lehető legjobb módon tudjon majd együtt működni a szemüveggel. Olyan fejlesztésekről van szó, ami segítségével a telefon fel tudja majd mérni a szemüveg viselőjének környezetét. Ergo egy 3D-s képre van szükség ahhoz, hogy a szemüveg interakcióba tudjon lépni, vagy is ki tudja terjeszteni a valóság egyes elemeit.

Ebbe beletartozik az arc felismerése és letapogatása is. Ezt nagyjából úgy kell elképzelni, mint a Snapchat arcfelismerő funkcióját, csak persze itt valószínűleg nem cica / kutya fejek motion trackingjére fogjuk használni. Egyébként az iOS 10-ben valamilyen szinten már most is jelen van ez a funkció. A Fotók alkalmazásnak megtaníthatjuk, hogy kik az egyes képeken szereplő személyek és képes később magától felismerni az arcokat.

Tim Cook a Google Glasst teszteli

Az persze kérdéses, hogy valóban a kamera alkalmazás egy funkcióján dolgozik-e a cég, vagy csak annak segítségével készül a szemüveg használatához szükséges applikáció. Mi, ha fogadnunk kellene, akkor az utóbbira tennénk nagyobb összeget, mivel korábban már a Google is egy felettébb hasonló szemüveggel állt elő. Egy rossz szavunk nem lehetett rá, az akkori technológiából a kereső óriás a legjobbat hozta ki. A Google Glass fejlesztése azon csúszott meg, hogy a beépített kamera folyamatos videófelvételt készített, így egyes törvények és jogszabályok értelmében a használata jogi akadályokba ütközött.

Mire lesz képes az Apple szemüvege?

A forrás állítása alapján az Apple egy szabadon fejleszthető környezetet kíván létrehozni a jövő AR szemüvegének. Ezért lassan, de biztosan ki is fogják adni a bárki számára elérhető API-t is, amint a fejlesztés a megfelelő stádiumba ért. Szóval, ha valakinek van egy zseniális ötlete és ambiciózus is, akkor itt a nagy lehetőség, hogy alkalmazást fejlesszen okosszemüvegre.

Forrás: Business Insider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!