imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Egyre nagyobb szerepet kap a mesterséges intelligencia a YouTube-nál


A videómegosztó óriás mostantól sokkal inkább támaszkodik a mesterséges intelligenciára, ugyanis egyre több moderátort kényszerülnek hazaküldeni.

A koronavírus járvány következtében egyre több dolgozót küldd haza minden cég, eleget téve ezzel a #maradjotthon jeligének. Ez azonban a YouTube esetében azt jelenti, hogy a moderátori feladatok egyre kevesebb mértékben kerülhetnek elvégzésre. És jogos lenne a kérdés, miért ne vihetnék haza ezeket a teendőket a haza küldött dolgozók, ez azonban egy ekkora cég esetében nem ilyen egyszerű.

Itt ugyanis szigorúan ellenőrzött munkakörülmények uralkodnak, az otthoni munkavégzés pedig megnövelné annak lehetőségét, hogy személyes vagy érzékeny adatok kerüljenek ki, jussanak illetéktelen kezekbe. Mindez nem elképzelhetetlen, korábban is történt ilyen eset, pedig azokban az esetekben szó sem volt szükségállapotokról vagy sebtében újraalkotott munkafeltételekről. Ezzel tehát a homeoffice kilőve, az irodai munka szintén, marad a mesterséges intelligencia. Reméljük, ő nem lesz vírusos.

Ráadásul, mivel sokkal többen maradnak otthon, sokkal több idő van a szabadidő eltöltésére, várhatóan a YT-videók feltöltése sem hagy majd alább. Ezzel még több videó vár majd ellenőrzésre, a cég fejesei pedig felhívták arra a feltöltők figyelmét, hogy az ellenőrzésekkor kisebb csúszások és hibák is előfordulhatnak. Hisz bármilyen okos, precíz is a mesterséges intelligencia, ebben az esetben sokkal valószínűbb egy-egy félreértelmezés, félrekódolás. Hallottunk már olyat, hogy egy banánt 18+-os tartalomnak ítélt a rendszer…

Persze fellebbezni ugyanúgy lehet majd a döntések ellen, mint eddig, azonban ezt az eddigiekhez hasonlóan emberek végzik, így a folyamatok átfutási ideje jelentősen meghosszabbodhat.

Forrás: The Verge

Tapasztaltál bármilyen online felületen meghosszabbodott ügyintézési időt?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!