imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egyre titokzatosabb az egyik Apple fejlesztőközpont


Nemrég már beszámoltunk róla, hogy az Apple Sunnyvale-ben lévő titkos komplexuma körül lakók furcsa motorhangokat hallottak. A történet tovább folytatódik, és egyre több furcsaságot tudhatunk meg egy helyi TV csatornának köszönhetően.

Még tavaly márciusban derült ki, hogy az Apple csupán pár percnyi autóútra a cupertinói központtól, a szomszédos városban, Sunnyvale-ben alakította ki a „Project Titan” más néven az Apple Car egyik tesztbázisát. Természetesen a telepen nincs kint az Apple logó, vagy egy plakát, hogy „itt készül a titkos Apple Car”, de belsős forrásokból mégis kiszivárgott, hogy nem raktárépületről vagy irodáról van szó. A kb. 28 ezer négyzetméteres területre egy bizonyos SixtyEight Research cég van bejegyezve, ami sokak szerint az Apple egyik „fantomvállalata”, amin keresztül végezteti az Apple Car ide vonatkozó munkálatait.

project_titan2

Legutóbb még éjszakai motorhangról számoltak be a környéken lakók, most azonban egyéb zajokat is hallottak. Az egyik környékbeli elmondta, hogy érdekes szállítmányok érkezését látta, egy másik ott lakó pedig csattogó fémes zajra ébredt illetve egészen magas visító hangot hallott.

Hajnali háromkor valamilyen szállítmány érkezett. Nagyon sötét volt, és nagyon titkosnak nézett ki a dolog. Nem tudjuk mi történik itt, de minden éjjel felébrednek a furcsa zajokra a kutyák. Ez mindig is egy szép és csendes környék volt, most pedig olyan mintha egy ipari területté változott volna. Nagyon frusztráló. – mondta el az egyik közelben lakó hölgy.

Egy másik helyi is beszámolt zavaró hangokról:

Mintha hatalmas fémlapokat csapkodnának egymáshoz az éjszaka kellős közepén. Olyan hangja van, mint amikor feldarabolják a fémet, és vonyító magas hangot is lehetett hallani közben.

A riport szerint nemcsak a komplexum körül lakók nem tudják mi folyik a szomszédságukban, de maga Sunnyvale városa sem tudja mivel foglalatoskodik az Apple. Amikor megkérdezték a városházán az illetékest, azt a választ kapták, hogy fogalmuk sincs, és kérdezzék meg az Apple-t. A TV-sek megpróbáltak bejutni az épületbe, de nem jártak sikerrel, csak zárt ajtókba ütköztek, és a telefonhívásaikat sem vette fel senki.

sunnyvale

Tehát sem a város, sem az ott lakók nem tudnak semmi konkrétumot, mindössze egy magas falakkal körbekerített területet látnak, tele biztonsági emberekkel akik senkit nem engednek a kerítéseken belülre, és mindenkit figyelnek, aki megpróbál belesni a titkos létesítménybe, sőt még a kutyájukat sétáltató embereket is autókkal követik a biztonságiak.

Az viszonylag biztosnak látszik, hogy az Apple valamilyen autóval kapcsolatos fejlesztéseket végez illetve tesztel, de azt nem teljesen értjük, hogy miért kell az éjszaka közepén is jelentős zajjal járó tevékenységeket végezniük, hiszen már maga az erődítményszerű kerítésekkel köbe vett épületeket sem nézhetik jó szemmel az ott lakók. Nem feltétlenül jó ötlet az éjszaka kellős közepén zajokkal ébreszteni a környékbelieket. Persze az is lehet, hogy az Apple elmaradt a kitűzött fejlesztési ütemmel, ezért éjjel nappal dolgoznak valamin, hogy behozzák a lemaradást.

A KPIX 5 csatorna riportját itt lehet megtekinteni (sajnos asztali gépen flash kell hozzá), érdekes látni, hogy tényleg milyen gondosan takargatják a hatalmas területet.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!