imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egyszerű importálás Spotify-ból az Apple Music-ba


A Spotify felhasználók egy jelentős része panaszkodott arra, hogy azért nem szeretne váltani az Apple Music szolgáltatásra, mert a jelenleg használt alkalmazásba már berendezkedett. Az összes lejátszási listát és a mentett számokat egyesével nagyon hosszadalmas és bonyolult lenne újra hozzáadni egy másik rendszerben. Többek között ezért se próbáltam ki az Apple Music-ot, egészen addig, amíg meg nem jelent egy módszer, aminek a segítségével pár kattintással importálhatjuk a Spotify-os adatainkat az Apple Music-ba.

A lentebb leírt lépések után ugyanazokat a számokat láthatjuk az Apple Music-ban, mint amiket a Spotify-ban. A lejátszási listák is hallgathatóak lesznek, és az importálás során nem igazán veszik el egy zeneszám sem (nekem egy se maradt ki, de elképzelhető, hogy ha valami nincs meg az Apple Music rendszerében, akkor az nem lesz importálva). Így már lehetőségem volt kipróbálni az Apple Music-ot, ami nem győzött meg, hogy őszinte legyek.

Zeneszámok importálása

A lépéseket csak OS X-en próbáltam ki, de a műveletet Windowsos gépen is el lehet végezni, hiszen a használt alkalmazás Windowsos verziója elméletileg ma este jelenik meg.

Először győződjünk meg arról, hogy az OS X-en a legfrissebb iTunes fut. Amennyiben nem értelemszerűen frissítsünk. Nyissuk meg az iTunest, jelentkezzünk be, és ha még nem tettük, akkor a megfelelő fizetési forma kiválasztásával kezdjük el használni az Apple Music-ot. Ne zárjuk be semmiképp sem az iTunest.

spotmus1

 

Ha az előkészületekkel megvagyunk, akkor töltsük le a StAMP (Spotify to Apple Music Playlist) nevezetű alkalmazást (StAMP letöltése (közvetlen link)). Ez az alkalmazás demo verziója, ami 10 zeneszám importálását engedélyezi, de a teljes szoftver ára is nagyjából két-három korsó jó minőségű csapolt sör ára. A teljes szoftvert itt lehet beszerezni (4,99 €). Ha letöltött, akkor nyissuk meg és egyelőre ne csináljunk vele semmit.

Screen Shot 2015-07-08 at 09.18.04

Helyette a Rendszerbeállítások Biztonság és Adatvédelem menüpontjába menjünk. Itt kattintsunk a lakatra, jelentkezzünk be és a Kisegítő lehetőségek résznél adjuk hozzá a pluszjel segítségével a StAMP alkalmazást.

Screen Shot 2015-07-08 at 09.18.15

Most a megnyitott StAMP alkalmazás alsó menüpontját választva jelentkezzünk be a Spotify fiókunkba. Megjelenik egy képernyő, ahol az összes elmentett zeneszámunk láthatjuk. Itt tudjuk kiválasztani, hogy melyik számok legyenek importálva. Ha készen vagyunk, akkor indítsuk el az importálást. Fontos, hogy ilyenkor átteszi a bal felső sarokba az iTunes ablakot, és a gépet a folyamat végéig nem érdemes használni. Értelemszerűen több szám hosszabb várakozási időt jelent, az importálás számonként olyan 3-4 mp. Ha az összessel végzett, akkor már élvezhetjük is a feltöltött zenekönyvtárunk által nyújtott előnyöket.

Lejátszási listák importálása

A lejátszási listáinkat is tudjuk importálni az Apple Music-ba. Ehhez először is egy .csv fájlt kell csinálnunk a lejátszási listából. Ebben segítségünkre lesz az Exportify nevű szolgáltatás, ami egy bejelentkezés után bármelyik listánkból képes exportálni egy .csv fájlt. Ha most a StAMP alkalmazásban a felső lehetőséget választjuk, akkor kiválaszthatjuk a most letöltött dokumentumot, amit alapul fog venni a számok importálásához. A többi lépés pedig már ismert.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!