imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Együtt jótékonykodik az Imagine Dragons, az Apple és az SAP


Jó ügy érdekében állt össze a Grammy-díjas Imagine Dragons zenekar, a világ egyik vezető integrált vállalatirányítási rendszerét létrehozó SAP és az Apple.

Igen, az Európát és Magyarországot is vastagon érintő menekülthullámról van szó. Sokszor éri kritika az Egyesült Államokat, így tágabb értelemben az ottani gazdasági szereplőket is, hogy nem vállalnak kellő mértékben szerepet, hogy enyhítsék az öreg kontinensre nehezedő migrációs nyomást. A SAP úgy néz ki meghallotta ezeket a kritikákat, ezért elindította a One4 Projektet, amiben hamar partnerekre talált.

A cél a vásárláson keresztül történő adakozás: ha letöltöd az iTunes Store-ból az Imagine Dragons új dalát, az I Was Me-t, akkor annak árával, 1,29 dollárral az ENSZ Menekültügyi Ügynökségét (UNHCR) támogatod. Ehhez az SAP az első 5 millió letöltés alkalmával még hozzátesz 10 centet, ami kereken egy 500 000 dolláros felajánlás. Ebből a pénzből az ENSZ azokat az embereket támogatná, akik a háború és az erőszak miatt kellett, hogy elhagyják otthonukat.

Ahogy Dan Reynolds, az együttes frontembere mondja:

Ha minden ember csak egy kis erőfeszítést tesz, az megváltoztatja az emberek életét egy jó irányba. Jelenleg 11 millió ember van otthon nélkül, az elmúlt négy évben több mint 240 ezren haltak meg, 23 millió embernek pedig azonnali humanitárius segítségre van szüksége. Mi, egy bandaként, tudtuk, hogy tennünk kell valamit, és adódott a lehetőség, hogy készítsünk a válsággal kapcsolatban egy dalt, és szinte magától pattant ki a fejemből az I Was Me. A szám arról szól, hogy vissza akarod szerezni az életed, pont arról, amin most milliók mennek keresztül.

Lisa P. Jackson, az Apple környezeti politikájáért és szociális kezdeményezésekért felelős alelnöke Twitteren biztosította támogatásáról az ügyet.

Az Apple már nem első alkalommal vesz részt ilyesfajta jótékonykodásban: szeptemberben az iTunes Store-on keresztül az Amerikai Vöröskeresztnek lehetett felajánlásokat tenni 5, 10, 25, 50, 100 és 200 dolláros egységekben, de korábban odaálltak a nepáli földrengés, a japán szökőár vagy a Sandy hurrikán áldozatai mellé is. Összességében elmondható, hogy amióta a Tim Cook vezette menedzsment irányítja a céget, jóval érzékenyebben reagálnak bármilyen környezeti,  humanitárius, és emberi jogi kérdésre.

Források: AppleWorld.Today, iMore, MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!