imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Együttműködés az Apple és az SAP között


A tegnapi nap folyamán újabb stratégiai partnerségi megállpodást kötött az Apple egy, az üzleti szférában jelentős céggel: az IBM és a Cisco után most az SAP került sorra. Az együttműködés keretein belül megjelenik egy új iOS SDK, amivel a fejlesztők és a cégek könnyedén készíthetnek az üzleti igényeikre szabott natív alkalmazásokat.

A mostani bejelentés majdnem két évvel azután érkezett, hogy az Apple és az IBM bejelentette, a két vállalat közös erővel dolgozik majd azon, hogy az iOS készülékeket minél hasznosabban és egyszerűbben használhassuk céges környezetben. Az együttműködés gyümölcseként azóta több mint 100 alkalmazás készült el az IBM jóvoltából. Tavaly szeptemberben a hálózati megoldásairól ismert Ciscóval kötöttek együttműködési megállapodást, ami azért volt fontos, mert az Apple-nek nincs olyan hálózati terméke amit a vállalati szektornak szánna.

Az SAP-val bejelentett mostani együttműködés fő célja, hogy az iPhone és iPad képességeit a SAP HANA platformmal is kamatoztatni tudják. Tim Cook így nyilatkozott erről az Apple által kiadott sajtóközleményben:

Ez a kapcsolat megváltoztatja majd azt, ahogy az iPhone-t és az iPadet használják nagyvállalati környezetben. Összekapcsoljuk az iOS innovációit és biztonságát az SAP rendkívüli tapasztalatával az üzleti szoftverek terén. Az SAP ideális partner számunkra ahhoz, hogy átalakítsuk az iPhone és iPad használatát üzleti életben, hiszen a nagyvállalati szoftverek terén 76%-os a részesedése. Az új SDK segítségével a több mint 2,5 millió SAP-fejlesztő olyan hatékony alkalmazásokat készíthet, melyek teljes mértékben kihasználhatják az SAP HANA Cloud Platform előnyeit, valamint azokat a hihetetlen lehetőségeket, melyeket csak egy iOS-eszköz nyújthat.

Tim Cook, és az SAP vezérigazgatója, Bill McDermott Cupertinóban. | Kép forrása: SAP
Tim Cook, és az SAP vezérigazgatója, Bill McDermott Cupertinóban. | Kép forrása: SAP

Az együttműködés keretein belül egyrészt létrejön egy egyedi SAP HANA Cloud Platform SDK, amivel a fejlesztők egyszerűen készíthetnek natív iOS-es alkalmazásokat, melyek hozzáférnek az SAP S/4HANA adataihoz és üzleti folyamataihoz, valamint kihasználják az olyan iOS nyújtotta lehetőségeket, mint a Touch ID, a helymeghatározás és az értesítések. Másrészt a díjnyertes SAP Fiori dizájnyelv egy kifejezetten iOS-re optimalizált változatát is kiadják. Az appok az Apple nyílt forráskódú Swift programnyelvében íródnak majd.

A mostani megállapodás jól illeszkedik abba a folyamatba, mely alapján a hagyományosan otthoni felhasználókra szakosodott Apple egyre jobban figyel a nagyvállalati szektorra. Egy ideje minden negyedéves jelentés során kiemelik a vállalati felhasználók számának növekedését, valamint a cég eszközeinek – például az iPadnek – a részesedését a nagyvállalati piacon. Legutóbb ez az érték 72% volt.

Forrás: Apple.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!