imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Együttműködés az Apple és Cisco között


Fontos stratégiai együttműködés született a héten az Apple és a Cisco között. Az Apple nagyvállalati törekvései tisztán láthatóak az utóbbi évben, az IBM után most a hálózati eszközeiről ismert Ciscóval sikerült megállapodást kötni.

Érdekes visszatekinteni 2007-re, amikor a két vállalat között finoman szólva sem volt rózsás a kapcsolat. Az iPhone bemutatásával a Cisco perbe fogta a cupertinói vállalatot, hogy az megsértette a bejegyzett “IPHONE” védjegyét. A 2000-es évek elején még tárgyalásokat folytattak, akkor mindkét fél olyan interneteléréssel rendelkező eszköz fejlesztésében volt érdekelt, ami túlmutat a hagyományos PC-k képességein.

Az összetűzés nem meglepő módon hosszú időre aláásta a közös együttműködés lehetőségét, a megállapodásban pedig vélhetően nagy szerepe volt, hogy azóta mindkét oldalon más ül a vezérigazgatói székben. A bejelentést nagy közönség előtt Las Vegasban tartották, ahol Tim Cook is megjelent a Cisco újdonsült vezérigazgatója, Chuck Robbins oldalán.

tim cook  john chambers
John Chambers, a Cisco elnöke és Tim Cook.

Egyes felmérések szerint a Fortune 500-as listáján szereplő cégek 95%-a használ Cisco routereket, switcheket és egyéb hálózati eszközöket a belső internetalapú szolgáltatásaihoz. Egy tavalyi adat alapján ugyanebben a nagyvállalati közegben a dolgozók 97%-a iPhonet és 98%-a iPadet használt a mindennapi munkájához. A kiadott közlemény alapján a két mérnöki csapat hálózataik optimalizálásán fog dolgozni, hogy azok hatékonyabban és megbízhatóbban működjenek együtt. Az ígéret szerint zökkenőmentesebb lesz az iPhone és a Cisco asztali telefonjai között az összhang, és külön iOS-re optimalizált Spark, Telepresence és WebEx szolgáltatások fejlesztésére is számíthatunk. Utóbbiak az audio- és videokoncerenciás felhasználói élményt hivatottak növelni, ami újabb helyzetelőnyhöz juttatja az Apple-t a konkurens Microsoft és Blackberry megoldásokkal szemben.

las vegas cisco

Tim Cook olyannyira bizakodó az új partner felé, hogy a partnerkapcsolatok „Szent Gráljának” nevezte azt. Az összefonódás valóban nyerő-nyerő üzlet lehet mindkét félnek, hiszen a Cisco-nak nincs értékelhető mobilpiaci jelenléte, az Apple-nek pedig nincs olyan hálózati terméke amit a vállalati szektornak címezne. A meglévő 802.11ac technológiát használó AirPort routereket két éve mutatták be, ezek fő előnyei inkább a könnyű beállítási lehetőségekben és a Time Machine kompatibilitásban rejlenek, semmint a minden téren testreszabható konfigurációban.

Forrás: 9to5Mac.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!