imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

El is készült az első moduláris Mac Pro koncepció


Nem kellett sokáig várni, hogy pár ügyesebb kezű grafikus elkészítse az Apple által nemrég beharangozott moduláris csúcsgép koncepcióját. A végeredmény egy egészen pofás mechanikus megoldás az alkatrészcserére.

Mi sem mutatja jobban a fokozott érdeklődést és várakozást az Apple professzionális szféraba történő visszatérésével kapcsolatban, ha nem az, hogy alig egy héttel a bejelentés után máris elkészült az első látványos koncepció az jövőre várható Mac Próról.

sfsff

A hangsúly természetesen a modularitáson van, azaz az alkatrészek cserélhetőségén. Ez hiányzik ugyanis leginkább a felhasználóknak, hiszen így ha korszerűsíteni akarják a hardvert, akkor nem kell egy teljesen új gépre beruházni, hanem elég lesz mondjuk egy frissebb videókártya beszerzése, amit aztán egy mozdulattal beépíthetünk a gépbe. Az Apple is elismerte, hogy akármilyen szép is a mostani Mac Pro, a feszes tervezés nem teszi lehetővé, hogy együtt haladjanak a korral, ezért is volt a sok éves csúszás a frissítéseket illetően.

ds

A koncepción látható gép valahol a Mac mini és a régi „sajtreszelő” Mac Pro között van fél úton. Ízlések és pofonok, nekem nem tetszik annyira, mint a mostani dizájn, de tény, hogy a modularitás egy ilyen gépnél fontosabb szempont. Az előlapra ráálmodtak továbbá egy Touch Bar-szerű valamit, aminek mondjuk nem sok értelmét látom, és még csak nem is néz ki túl jól.

sfs

Az új Apple monitor viszont annál inkább. Szuper lenne, ha tényleg valami hasonlóval állna elő az Apple is. A portokat sem sajnálták le a gépről, előre egy SD kártya olvasó került, hátul pedig USB-C, sima USB, FireWire, LAN, és HDMI csatlakozók kaptak helyet. A koncepció leglátványosabb eleme nem ez, hanem az alkatrészcsere, amit a készítők úgy képzeltek el, hogy egy mozdulattal kb. 45 fokos szögig ki lehetne fordítani a gép belsejét, ás így férhetnénk hozzá a belső modulokhoz.

Nehéz is ezt pontosan leírni, inkább nézzetek meg a Curved dizájncsapat videóját:

Forrás: 9to5mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!