imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

El lehet verni egy Porsche árát egyetlen mobilos játékban?!


Igen, jól olvastad, ez már egy szemmel is jól látható összeg, úgy nagyjából a Holdról is. Hősünk átszámolva közel 45 millió forintot tapsolt el egy mobiltelefonos applikációban, méghozzá a Transformers-ben.

A hírt a Kotaku Australia hozta le, akik Melbourne-ben, a Game Connect Asia-Pacific konferencián jártak éppen, és ha már ott voltak, készítettek néhány interjút. Az alanyok között pedig ott volt Henry Fong, aki a Yodo1 mobiljáték-kiadó és feljesztő cég elnöke, így egész jó belátása van arra, ki mennyit költ egy ilyen játékban.

Tudjátok, hogy hívom én ezt? Konfetti!

A Rodeo Stampede, az egyik leggyakrabban letöltött játékuk elég szép számokat hoz, jelenleg több, mint 100 millió letöltésnél jár, és az egyes játékosok sem tétlenkednek. Fong szerint a “bálnák” – így hívja a szakma a legtöbbet költő játékosokat – ebben a játékban akár néhány ezer dollárt is eltapsolhatnak mikrotranzakciókra. Ez egész pontosan a játékon belüli vásárlásokat takarja, azaz a pluszban megvásárolt érméket, kiegészítőket, szupererőket, extrákat.

És, ha azt hittük, hogy az ezres tétel sok, Fong egy olyan számot dobott be, mely hallatán mi is leraktuk a hajunkat. Elmondása alapján ugyanis van olyan játékos, aki nem kevesebb, mint 150 000 dollárt csengetett ki egy játékon belül, kizárólag mikrotranzakciókra. Méghozzá a Transformers: Earth Wars nevű játékban, ahol Optimus fővezérrel harcolhatunk az Álcák ellen. Igen, ez úgy 45 millió forint, amiből pont kijön egy Porsche 911 GT3. Igaz, valószínűleg az unatkozó kedvű játékosunknak van belőle otthon néhány. Vagy egy másik játékban.

Neked mi volt a maximum összeg, amiért megvásároltál egy kiegészítőt?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!