imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megveheted Steve Jobs autóját!


Ha épp új autó vásárlását terveztük, akkor ez pont kapóra jöhet nekünk. A jelenlegi tulajdonos Julius Winegar ugyanis eladásra kínálja a Jobsék által használt BMW 325i-t. Az autóért mindössze 15 ezer amerikai dollárt (4 millió 200 ezer forintot) kér.

Steve Jobs híres volt arról, hogy rendszámtábla nélkül furikázott Kaliforniában, sőt gyakran az Apple Campus mozgássérült parkolóhelyét is elfoglalta. Akkoriban Steve már Mercedes SL55 AMG-t vezetett. Érdekes kérdés lehet, hogy miért tudott rendszámtábla nélkül vezetni? Kifizette minden alkalommal a büntetést vagy kért valami speciális engedélyt?

Steve-Jobs-Mercedes-640x426
Jobs az Apple Campuson megszokott helye

A válasz ezeknél jóval egyszerűbb. Az Apple egykori vezérigazgatója egy rést vett észre a kaliforniai közlekedési szabályzatban, mégpedig, hogy az újonnan vásárolt autókkal kapcsolatos papírokat 6 hónapja van a vásárolnak elintézni, ez idő alatt pedig nem minden esetben megoldható a rendszámtábla igénylése. Ezért a szabály nem kötelezi a sofőröket, hogy rendszámtábla legyen az autón. Ennek tudatában kötött egy szerződést az autót terjesztő vállalattal, hogy minden fél évben vásárol náluk egy új szürke Mercedest. Így Jobsnak nem kellett rendszámtábla, a terjesztő vállalatnak pedig volt egy rendszeres vásárlója. A parkolóhelyre Jobs pedig egyszerűen annyit válaszolt, hogy tudja, hogy ahhoz a parkolóhelyhez közel nem dolgozik olyan, akinek szüksége lenne rá, akkor miért ne állna ő oda?

steve-jobs-BMW1-780x484
Steve és Laurene autója

Mielőtt viszont ezt a trükköt alkalmazta volna, a feleségével egy fehér BMW 325i-t használtak 1995 és 1996 között. A kocsi a felesége nevén volt, és a mai napig létezik a vásárlásról készült bizonylat. Az autó értéke körülbelül 2 374 dollár (660 ezer forint), amihez képest a 15 ezer kicsit soknak tűnhet először, de Julius nagyon reméli, hogy egy Jobs fanatikus ennyit is hajlandó érte adni.

jobsbimmer2

Ebből az összegből senki kedvéért nem adok alább. Egész egyértelmű, hogy magas áron kínálom az autót, de csak ennyiért adok tovább rajta. Nagyon örülnék, ha találnék egy igazi fanatikus gyűjtőt, aki hajlandó ennyiért megvásárolni.

Az autó egyébként felújítva várja az új gazdáját. Prémium hangszóró, USB port egy töltőnek, fűtött valódi bőr ülések és rengeteg apróság kapott helyet az autóban. Tényleg nagyjából már csak a CarPlay hiányzik az autóból.

Forrás: Cult of Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!