imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Elbűvölő és játékos tanulási élmény tipegők és óvodások számára


A fényes és színes képernyő, a figyelemfelkeltő design, az intuitív érintésvezérlés már egészen kis kortól kezdve ellenálhatatlanná teszi az iPadet a gyerekek számára. Olyan módszert keresel, amivel az iPadedet hasznos és szórakoztató eszközzé varázsold, amit a gyermeked fejlődéséhez is alkalmazhatsz? Nos, akkor nézd meg a lent felsorolt alkalmazásokat, melyekkel a gyermeked garantáltan játszva fog tanulni.

Hacsak nem egy távoli amish közösséghez csatlakoztál, akik meglehetősen bizalmatlanok a technológiával szemben, több mint valószínű, hogy gyermekednek is megengeded a tablet használatát. Az iPad kezelőfelülete olyannyira intuitív, hogy még egy két éves is könnyedén játszhat vele. Az iPhone-nal ellentétben a nagy felület sokkal könnyebb gesztus vezérlést kínál a gyermekek számára, így a legkisebbek is elégedetten játszhatnak és tanulhatnak rajta akár önállóan is.

A játékok és a tanulást segítő alkalmazásokat úgy fejlesztik ki, hogy megfelelőek legyenek a gyermekek életkorához, fejlődési szakaszához, segítsenek nekik a kéz-szem koordinációban, fejlesszék a kreativitást, önállóságra ösztönözzék őket illetve fejlesszék empátiájukat és egészséges szokásokat alakítsanak ki. Továbbá egy szépen kidolgozott, korban passzoló alkalmazás biztonsági tanulási környezetet biztosít a gyermekek számára, szóval nem kell aggódnód azon, hogy milyen YouTube csatornákra tévedhetnek véletlenül. Cikkünkben összegyűjtöttük nektek a kedvenc alkalmazásainkat tipegők és óvodások számára. Ha bármelyik felkeltette az érdeklődésedet, csak koppints rá az iPadeden és töltsd le az App Store-ból.

Avokiddo Emotions

A díjnyertes Avokiddo kreatív stúdió alkalmazása pont azért különleges, mert szülők fejlesztették ki. Az elbűvölő és vicces “szerepjátékban” a gyermekek különböző érzéseket és érzelmeket fedezhetnek fel, miközben a négy főhős egyikével játszanak – vicces zebra, félénk bárány, vidám zsiráf vagy szerény jávorszarvas. Több mint 110 tárgy, játék, étel és hangszer fedezhető fel a játékban, a gyerekek etethetik, öltöztethetik az állatokat, illetve játszhatnak velük és vigyázhatnak rájuk, miközben felfedezhetnek ok és okozati összefüggések, a kreatív önkifejezést, valamint a hangokkal és testbeszéddel kifejezett érzelmeket. A kiválóan megtervezett nyitott játszószobában korlátlan kombinációk várják a gyerekeket, a szabályok nélküli rendszer pedig a szociális és érzelmi tudatosság fejlesztésében – mindezt egy rendkívül szórakoztató és ötletes módon. Ha meggyőztünk töltsd le az Avokiddo Emotionst az App Store-ból (1 090 Ft-ért), és ha már arra jársz, csekkold a többi játékot is az Avokiddo stúdió fejlesztésében.

MarcoPolo Ocean

A mélykék óceán minden bizonnyal a legvarázslatosabb hely lesz az óvodások számára. A MarcoPolo Ocen alkalmazással ráadásul felfedezhetik az óceán partvonalat egészen a tengerfenékig, megismerkedhetnek “lakóival”, korallzátonyokat építhetnek, és még a delfinekkel is játszhatnak. Az alkalmazásban a gyerekek lehetőséget kapnak egy merülő jármű és csónak építésére, melyekkel átkormányozhatnak az óceán hullámain és több mint 30 különböző faj természetes viselkedését figyelhetik meg. Az alkalmazást rendkívül játékosan narrálták a készítők, annak érdekében, hogy a gyerekek fejleszteni tudják a tengeri élővilággal kapcsolatos szókincsüket. Aggodalomra viszont semmi ok, előzetes angoltudás nélkül is rendkívül könnyű vele játszani. Az app korai betekintést nyújt a természettudományok, technológia és mérnöki pálya alapjaiba, így tökéletes választás lehet a kis felfedezők számára. Arról nem is beszélve, hogy most ingyen le is töltheted az App Store-ból.

Toca Doctor

A népszerű Toca Boca alkalmazások egyikeként, ez a rendkívül színes app 21 puzzle-t és mini játékot kínál a tipegők számára, mindezt az egészségügyi téma köré szőve. Ha a gyermeked épp a saját teste felfedezésének izgalmas fázisában van, a Toca Doctor garantáltan sikert arat majd. A gyermekek megvizsgálhatják a pácienseket, elláthatják a bibiket különböző méretű sebtapaszokkal, megtisztíthatják a sebeket és karcolásokat puha vattákkal, fogat is moshatnak, hogy elüldözzék a fognyűvő manókat és még szemcseppet is cseppenthetnek a betegek szemébe. A gyönyörűen kidolgozott alkalmazással egyszerű és öröm a játék, és miközben folyton empátiára ösztönöz, megismerteti a gyermekeket az orvosi szakmával és az emberi testtel is. Nem kell benne időre végrehajtani a feladatokat, nincs benne semmilyen stresszfaktor, a gyerekek úgy gazdálkodhatnak az idejükkel ahogy csak akarnak és ha nem is fejeztek be egy feladatot, akkor is folytathatják a játékot. Amennyiben akad otthon egy leendőbeli kis doktor, ne hezitálj és töltsd le az alkalmazást az App Store-ból 1 490 Ft-ért.

Monkey Preschool Lunchbox

Ez az egyik legjobb és legkövetkezetesebb alkalmazás óvodások számára az App Store-ban. Milo, az imádnivaló kis majom 7 különböző játékon át kalauzolja gyermekeket melyekben színeket, formákat, méreteket, betűket, számolást és alapvető érvelési készségeket tanít nekik. Amennyiben sikeresen teljesít egy feladatot, a gyermek jutalmat kap és választhat egy matricát a gyűjteményébe. Ez az alkalmazás rendkívül szórakoztató még a legkisebbek számára is, ráadásul kiváló bevezető lehet a legegyszerűbb szókincsbe angol nyelvből. Töltsd le a Monkey Preschool Lunchboxot az App Store-ból 699 Ft-ért, és böngéssz a fejlesztő többi alkalmazása között is.

Duckie Deck Collection

Számos olyan alkalmazás található a piacon, melyekkel számokat, betűket és színeket tanuhatnak a gyermekek, de mi van a többi hasznos dologgal amit a bölcsiben vagy az óvodában nem tanítanak meg nekik? Az óvodások számára fejlesztett Duckie Deck alkalmazás az egészségtudatos szokások kialakítását támogatja, és néhány gyerekkori kihívást is szemügyre vesz. A szerepjátékon keresztül a gyerekek megtanulhatják, hogyan gondozzanak kisállatokat, hogyan birkózzanak meg a sötéttel, illetve hogyan tartsák tisztán otthonukat. A színes grafikák, kellemes zene és hangok, szerethető karakterek ellátott alkalmazás garantáltan hosszútávú és szórakoztató tanulási élményt fog nyújtani a 2-5 évesek számára. Töltsd le a Duckie Decket az App Store-ból 1 090 Ft-ért.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!