imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Eldőlt: megépítheti írországi adatközpontját az Apple


Lehet, hogy Nápolyban lesz iOS-fejlesztő oktatóközpont, és Grenoble-ban fejlesztik tovább az iPhone kameráját, de Olaszország és Franciaország helyett egyértelműen Írország az Apple európai központja. Még akkor is, ha az Európai Bizottság rászállt az ír kormányra és az Apple-re, miszerint az előbbi piactorzítóan nagy adókedvezményekben részesítette az utóbbit. Az Apple a nehézségek ellenére elkötelezett abban, hogy Írországban maradjon, sőt, hogy fejlesszen, és úgy néz ki, hogy most zöld utat kapott az oda tervezett adatközpont is.

A 850 millió eurós gigaberuházás ötletét nem mindenki fogadta kitörő lelkesedéssel. Először a borzokat és a denevéreket, de tágabb értelemben a környék ökológiai egyensúlyát féltették, később pedig az adatközpont várható brutális energiafogyasztása rémítette meg a helyieket. Bár az Apple fogadkozott, hogy idővel ez az üzem is teljes mértékben megújuló energiaforrásokból fog működni, ill. hogy nemcsak megőrzik a táj integritását, de még munkahelyeket is teremtenek, ettől még az ügynek végig kellett mennie a hivatalokon. Ami úgy néz ki, hogy Írországban sem a leggyorsabb folyamat. Mindenesetre a hatóságok megrágták az Apple tervét, és az összesen 8 részes központból egyet hagytak jóvá, minden egyes alkalommal újra engedélyeztetéshez kell folyamodni. Az Apple azért bízik benne, hogy 10-15 éven belül mind a 8 egység felépül.

Ide akarja az Apple az adatközpontját, az erdőbe.
Ide akarja az Apple az adatközpontját, az erdőbe.

A Galway megyében található Athenry melletti erdőben épülne az adatközpont, ami gyakorlatilag el is rejtené azt, tehát nem csúfítaná el a tájat. Kicsit több mint 200 embernek teremtenének ezzel munkahelyet. Az Apple tervei szerint az építkezés során őshonos fafajtákkal telepítenék újra a Derrydonnell erdőséget, plusz tanösvényt is építenének az oda látogatóknak. Komoly feltételeket szabtak a hatóságok a cupertinóiaknak, hogy belevághassanak az építkezésbe: csökkenteni kell a parkolóhelyek számát, minden egyes sérült/kivágott fát pótolni kell, csökkenteni kell a tervezett zajszintet, minden kábelnek a föld alatt kell futnia, a tetőszerkezetre semmilyen plusz felszerelést nem rakhatnak, és az egészet meg kell hogy előzze egy régészeti feltárás.

Az Apple tervei szerint az adatközpontot 2017 elején helyezték volna üzembe, de ez most irreálisnak tűnik. Többek között itt tárolnák az európai felhasználók iTunes Store, App Store, iMessage, Apple Maps, és Siri szolgáltatásokból származó adatait.

Forrás: UK Business Insider via 9to5Mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!