imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Elég jól bírja a vizet az AirPods


És nem csak a vizet, de a dobálgatást is. Örömteli hír ez azoknak, akik a fülből kiesés horrorisztikus történetét vizionálják naponta háromszor. Viszont az ég legyen irgalmas ahhoz, akinek elromlik a készüléke: körülbelül lehetetlen javítani.

Minden új elektronikus eszköznek ami meglátta a napvilágot ki kell állnia három próbát – szól a legenda. Először is az iFixit szétszedi, aztán valaki más földhöz vágja különböző magasságokból, végül pedig megpróbálják vízbe fojtani. A spanyol inkvizíció teljes eszköztárának kipörgetése után viszont a felhasználók már nyugodtan vehetik birtokba a masinákat, mindenki tudni fogja mennyit bírnak. Nem történt ez máshogy az AirPods-zal sem, nézzük mit viselnek el az egyébként elég klassz kis fülesek.

AirPods-miert-kesik-cover

Kezdjük az elején. A mindent profi módon szétszedő iFixit csapata szétkapta a várva várt fülhallgatócsodákat és talált pár érdekességet. Egyrészt a röntgenes átvilágításból egyértelműen kiderült, hogy a tervezők körülbelül minden létező helyet kitöltöttek, amit csak lehetett. Meglepően sok alkatrész van belepasszírozva az apró kis házba, ahová egyébként ragasztóval rögzítették az egyes elemeket. A legnagyobb ezek közül természetesen maga a „hangszóró” rész, azt hiszem ezt szokás drivernek nevezni a szaknyelvben, de javítsatok ki ha rosszul mondom. Ehhez kapcsolódik az újdonságnak számító Apple W1-es mágikus chip, valamint egy rakat egyéb mikroszkopikus komponens, amikről lehetetlen megmondani, hogy micsodák. Az egészet pedig a szárban elhelyezkedő akkumulátor hajtja meg, ami mindössze 93 milliwatton ketyeg. Összehasonlításképpen ez körülbelül 1%-a az iPhone 7 töltési kapacitásának, mégis 5 óra zenehallgatást képes biztosítani. Az aksira pedig rákötöttek még egy kis antennát is a jobb jelfogás érdekében.

xray

A töltésre képes tok is ügyesen lett elkészítve. Ebben már egy 1.52 Wh-ás akkumulátor teljesít szolgálatot, ami valamivel nagyobb mint ami az Apple Watch-okban van. Nem véletlen tehát, hogy plusz 24 órányi lejátszást tud biztosítani az AirPods-ok számára. A röntgenes átvilágításnál viszont pár helyen „minőségi hibát” találtak a forrasztási pontokon, amiből le is vonták a következtetést: ez lehetett az oka a késésnek. Sem a tokot, csak a füleseket nem lehet értelmes módon szétszerelni: kés, fűrész, lángvágó, flex, ütvefúró kell a plasztik borítás leszedéséhez. Nem is csoda, hogy 10-ből nulla pontot kapott a termék a javíthatóságra. Ugye nem kell leírnom, hogy lehetőleg otthon senki ne barmolja szét a saját példányát.

airpods-teardown

A fentiek mondjuk annyira nem meglepőek, megszokhattuk, hogy otthon a sufniban nem olyan könnyen szerelhetőek az Apple-termékek. Viszont arra egyáltalán nem számítottam, hogy bírni fogja a vizet és a leejtést is. Márpedig bírja. Az EverythingApplePro csatornát készítő youtuber minden gyötrelemnek alávetette az AirPodokat, hogy nekünk már ne kelljen: kimosta, vízbe tette és leejtette őket. Ezek annyival értelmesebb tesztek az iPhone dobálósaknál, hogy a fülesek tényleg könnyen kerülhetnek ilyen helyzetekbe. Velem is nem egyszer megesett már, hogy véletlenül kimostam a fülhallgatómat, de gondolom a leejtés is igen gyakori lesz. A jó hír, hogy ezzel maximum csak a műanyag borításban tudunk kárt tenni. Sem a zseb, sem a fej, sem létrán állós magasságbóli halálugrás nem okozott lényegi kárt.

Ahogy a vizes mulattságok sem. Pedig a mosógépes kör tényleg valósághű volt: öblítő, centrifuga, minden ahogy kell. Az áztatás is 5 percig tartott, tehát tényleg nem finomkodott a videót készítő tag. Mégis minden áramkör, minden töltő, minden membrán továbbra is úgy tette a dolgát, ahogy azt az Apple-nél megálmodták.

Engem a videó teljesen meggyőzött, nem számítottam rá, hogy ilyen jól fogja bírni a strapát az AirPods. Ezért jár a pacsi az Apple-nek.

Forrás: 9to5mac 1, 2

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!