imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Elemzők: minden eddiginél több iPhone fogyhat idén


Úgy tűnik, teljesül az Apple ördögi terve: jelentősen növekedhetnek idén az iPhone eladások, legalább is erre számítanak az elemzők. Az iPhone X-re óriási keresletet várnak, ahogy a konkurensek OLED paneles telefonjaira is. Na de mennyi az annyi?

Az Apple-nek muszáj volt újra a növekvő bevételek útjára térni, már ami az iPhone-okat illeti. Erre több kísérletet is tettek az elmúlt időszakban. Például beléptek Indiába és vadul az olcsó iPhone SE modellek eladásával próbálkoztak, miközben tavasszal piacra dobtak az iPhone 7-ből egy új színvariánst, az év vége felé pedig 3 új modell kerül a piacra. Elemzők szerint magas ára ellenére hatalmas kereslet várható az iPhone X-re, ahogy a többi gyártó OLED paneles telefonjaira is. A TrendForce egész pontosan 227,5 millió darab körüli eladást vár, ami 5,6%-os növekedés az előző évhez viszonyítva. Az egész piacot tekintve pedig 4,8%-os növekedésről beszélnek.

A 3 új iPhone modell között az 5,8”-os prémium modell OLED kijelzővel érkezik. Az OLED iPhone bemutatása elő fogja segíteni az OLED elterjedését az okostelefon piacon. A TrendForce előrejelzése az, hogy 2020-ra az eladott okostelefonok 43%-a OLED kijelzővel fog rendelkezni.

A Keynote-ot megelőző hétvégén írtunk arról, hogy az iPhone X bemutatása mi mindent fog megváltoztatni a mobiliparban, és többek között a kijelzőt is ezen dolgok közé soroltuk. Természetesen nem az Apple volt az első cég, aki teljes előlapot beborító, méregdrága OLED panelt pakolt a csúcstelefonjába, mégis tőlük várják a piac előremozdítását. Nincs ez másképp a Face ID-vel sem: látszólag hasonló dolgok eddig is voltak, amik vagy működtek vagy nem. Az elemzők ehhez a technológiához is nagy reményeket fűznek.

Szintén a TrendForce szerint a 3D-s érzékelő modulok piaca jelenleg 1,5 milliárd dolláron áll, viszont óriási, évenkénti 209%-os növekedést várnak. Így 2020-ra a piacnak ez a szegmense elérheti a 14 milliárdos összértéket. A Strategy Analytics ezeket a megdöbbentő számokat még annyival egészítette ki, hogy az eddig valaha eladott 1,2 milliárd iPhone árbevétele 760 milliárd dollárra tehető, és ez 2018 év végéig egészen az egybilliós értékhatárig kúszhat fel. Ennyi pénzt még soha egyetlen okostelefonnal sem keresett egy cég sem.

Forrás: 9to5mac

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!