imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Elemzők szerint ősszel leáll az iPhone X és az iPhone SE gyártása


A BlueFin Research szakértői úgy számolnak, hogy az új iPhone-ok minden piaci igényt ki fognak majd elégíteni, így nem lesz értelme tovább gyártani sem az akkora egy éves iPhone X-et, sem a roppant népszerű iPhone SE-t sem. Mérget azért még ne vegyünk rá!

Ahogy közeledik a szeptember és vele együtt az új iPhone modellek, úgy szaporodnak fel az elemzői spekulációk is. Ezúttal a BlueFin Research adott ki egy befektetőknek szóló jegyzetet, amelyben az Apple várható stratégiai lépéseiről értekeznek iPhone vonalon.

A szakértők úgy számolnak, hogy idén szokatlan nagy lesz a kereslet az új iPhone-ok iránt, hiszen az elmúlt években a szokásosnál alacsonyabb volt a felhasználók hardverfrissítési kedve, így sokaknál ért lecserélendő sorba az aktuális készülék. Az igények kielégítésének érdekében 2018 utolsó két negyedévében az Apple várhatóan 91 millió példányt fog legyártani az iPhone-okból, míg 2019 első két negyedévében további 92 millió darabot.

Érdekesebb azonban, amit a termékfelhozatalról regéltek. A BlueFin spekulációi szerint az „iPhone X2“ minden szempontból tökéletes lesz alapmodellnek. Az iPhone X Plus azt a közönséget elégíti majd ki, akik kicsinek találták az idei iPhone X méretét; a 6,1 inches LCD-s iPhone pedig az árérzékeny vásárlói réteget célozza majd az iPhone 8 és iPhone 8 Plus mellett.

Emellett szerintük már nem lesz tovább szükség az iPhone X-re. Annak ellenére, hogy meglehetősen szokatlan lépés lenne egy alig egy éves, ráadásul pénzügyileg is jól teljesítő modell kivezetése, már több helyről is lehetett hallani a lehetőségről, így ha mást nem, egy gondolat erejéig érdemes elmerengeni az eshetőségen.

Emellett az elemzők az iPhone SE kivezetésével is számolnak. Ennek abból a szempontból több értelme van, hogy a készülék szeptemberben már 2,5 fél éves lesz, ugyanakkor ne feledkezzünk meg róla, hogy a modell nemcsak ár-érték arány bajnok, de az egyetlen készülék a jelenlegi felhozatalból 4“-es kijelzővel. Egész biztosan sokaknak fájna, ha utód nélkül érne véget a pályafutása.

Tegyük hozzá azonban, hogy az elemzők jellemzően nem a legpontosabb Apple-jósok, hiszen csak ritka esetben rendelkeznek megbízható beszállítói forrásokkal. Emlékezzünk csak vissza, mennyire csúnyán mellélőttek az iPhone X-el kapcsolatban is pár hónapja…

Forrás: 9to5Mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!