imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Elérhető a macOS 10.15.3 második bétája!


Az iOS és az iPadOS mellett a vállalkozó kedvűek mostantól telepíthetik a macOS Catalina új, 10.15.3-as verziójának második publikus béta változatát is. 

Ahogyan már beszámoltunk róla, az Apple nyilvános béta fázisba helyezte az iOS 13.3.1-es verzióját és ennek iPadOS párját is. Emellett természetesen nem maradhatott el a Maces operációs rendszer legújabb változatának, a macOS Catalinának új verziója sem.

Az új macOS legfontosabb tulajdonsága, hogy egy lépéssel közelebb hozza majd a macOS-t és az iOS világát. Ehhez az új felhasználói élményhez azonban még sok fejlesztőnek kell átemelnie az iPhone-ra és iPadre írt szoftverét.

Ami elsőre változás lesz: az iTunes szétszedésre kerül Music, Podcast és TV appokra, valamint a Finderbe kerül az iPhone összekötés. Bekerült emellett ide is az iOS-ben már megszokott Képernyőidő (Screen Time), valamint átdolgozásra került a Fotók (Photos) app felülete is.

Ha szeretnéd az iPaded tükrözött vagy épp kiterjesztett monitorként használni, az új Sidecar funkcióhoz is szükséged lesz az iPadOS mellett a macOS Catalinára.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy a macOS Catalina legújabb bétája milyen újításokat tartalmaz. Leginkább teljesítménybeli javulásra, biztonsági frissítésekre és bugfixekre lehet számítani majd az 10.15.3-as verzióban.

Fontos: ez egy publikus béta!

Vagyis nem egy a nagyközönségnek szánt stabil rendszerről van szó, csupán az Apple hozzáférést biztosít a fejlesztői körön kívül a kíváncsi rajongóknak is, hogy az ősszel debütáló operációs rendszert még a végleges fejlesztési simítások előtt használhassák. Előfordulhatnak kisebb bugok vagy akár komoly problémák is, ezért mindenki csak a saját felelősségére használja!

Így telepítheted macOS Catalina nyilvános bétáját te is

0. Lépés: Csinálj egy biztonsági mentést! Nagyon fontos, hogy ne felejtsd el a telepítés előtt, mert lehet, hogy később mégsem örülsz majd annyira az új rendszernek!

Majd ezt követően:

  • Navigálj a béta szoftverprogram oldalra
  • Jelentkezz be az Apple ID-dal (vagy ha már be vagy jelentkezve, nyomj a Get Started gombra
  • A következő oldalon olvasd el a felhasználási feltételeket, és ha egyetértesz, kattints az “Accept”-re (ha pedig nem, értelemszerűen a “Decline”-ra)
  • Ezek után válaszd ki a 4 rendszer közül a bal oldali macOS fült, majd görgess kicsit lejebb, és kattints az “Enroll your Mac” linkre (ez csak abban az esetben szükséges, amennyiben először bétázol)
  • Töltsd le a fájlt és kövesd az utasításokat.

A macOS Catalina az alábbi Macekkel kompatibilis:

2015 vagy újabb MacBook, 2012 vagy újabb MacBook Air, 2012 vagy újabb MacBook Pro, 2012 vagy újabb Mac mini, 2012 vagy újabb iMac, 2017 vagy újabb iMac Pro, 2013 vagy újabb Mac Pro.

A következő hetekben mi is várjuk vállalkozó kedvű olvasóink visszajelzéseit, akik az új béta macOS-t tesztelik!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!