imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Életet mentett az Apple Watch EKG funkciója


Alig több mint egy hónapja elérhető a funkció, de máris többen is ennek köszönhetik az életüket.

Tim Cook Twitteren osztotta meg Elissa Lombardo történetét, akinek férjének életét az Apple Watch Seres 4 egyik új funkciója, az EKG, na meg persze a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

A történet szerint az említett férj még csak 2 napja viselte az órát, amikor az riasztotta, hogy valami nem stimmel a szívverésével. Egy gyors mérés után kiderült, hogy a 150-es pulzus mellé atriális (pitvar) fibrilláció is társult. Természetesen azonnal a sürgősségire rohantak.

Mint kiderült súlyos szűkület képződött az artériában, amit az orvosok rögtön két stent (értágításra használt fémspirál) beültetésével kezeltek. Hála az Apple Watch-nak tragikus következmények nélkül két nap múlva a férj állapota stabilizálódott, tünetei elmúltak.

Tim Cook csak annyit fűzött a történethez, hogy örül, hogy jobban van a férj, és hogy az ehhez hasonló történetek inspirálják őket.

Nem ez az első eset, hogy az Apple Watch életet mentett, itt a magazinon is be szoktunk számolni a nagyobb figyelmet kapó esetekről. Ami azt illeti, a decemberben élesített EKG funkciónak sem ez az első éles bevetése, szinte rögtön az aktiválás után egy 46 éves texasi férfi életét mentette meg a funkció.

Az egyértelmű előnyök ellenére egyébként az orvosok kicsit még szkeptikusak a funkció hasznosságát illetően. Egyes vélemények szerint hamis biztonságérzetet, a téves mérések következtében pedig leterhelt egészségügyi kiszolgálást eredményezhet az otthoni EKG-mérés. Érdemes megnézni a The Verge kapcsolódó videóját a témában.

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!