imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Életet mentett a Find my iPhone


Egy kaliforniai autóbaleset áldozata 17 órán át feküdt egy szakadékban, mielőtt az iPhone keresése funkciót használva megtalálták. Ez talán az első eset, hogy egy gyenge jelszó életet mentett.

A 28 éves Melissa Vasquez Kalifornia államban tisztázatlan körülmények között autóbalesetet szenvedett és egy szakadékba zuhant. Miután mostoha anyja bejelentette a nő eltűnését, keresni kezdték, de sehogy sem bukkantak a nyomára. Aztán az egyik rendőrnek eszébe jutott, hogy az iPhone-ja alapján talán megtalálhatják.

Cameron nyomozónak sikerült kitalálnia, hogy mi lehet a nő iPadjén beálított jelkód, így meg tudta nyitni a Find my iPhone alkalmazást, ami meg is mutatta a nő – jobban mondva az iPhone-ja – jelenlegi helyzetét. Így rövid időn belül rá is találtak a már 17 órája a szakadék fogságában vesztegelő Melissára. Azonnal érte küldtek egy mentőhelikoptert, amivel sikerült még időben korházba szállítani. Bár életveszélyes hasi- és lábsérüléseket szenvedett, azóta állapota jelentősen javult.

Tettem egy próbát az alapján, hogy az emberek milyen számsorokat használnak gyakran jelszónak, és harmadik próbálkozásra sikerült bejutnom

A rendőr azt is elmondta, hogy kollégái igazi geekként tartják számon. Valószínűleg Melissa esete az első, amikor egy gyenge jelkód vagy a Find my iPhone életet mentett.

Ennek ellenére, mi azt javasoljuk, hogy ne használjunk olyan jelkódot, mint az 1234, vagy a hasonló, picit is hozzáértő rendőrök által kitalálható számsorok, mivel az egyszerűen feltörhető rendszerek az illetéktelen behatolóknak gyakorlatilag nyitott kapukat jelentenek. Inkább mondjuk meg egy közeli hozzátartozónknak, hogy mi a jelkódunk vagy az Apple ID jelszavunk, igaz, ehhez valóban bizalomra van szükség.

Ha még nem kapcsoltátok be a készüléketeken a Find my iPhone-t, néhány lépésben megtehetitek. Idevágó iSTYLE TV epizódunkat már több ízben bemutattuk, ennek ellenére érdemesnek találom ismét beágyazni.

Ha pedig veletek is elő fordult már, hogy sikerrel jártatok végére egy ügynek a Find my iPhone vagy más, hasonló lopásgátló funkció segítségével, a kommentek közt kíváncsian várjuk a történetet!

Forrás: abc 11

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!