imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Életmentő funkciót mutathat be a Spotify


Amivel bármely előadót elhallgattathatjuk majd, akivel nem szimpatizálunk…

Jó néhány évvel ezelőtt azért csúsztam rá a Spotifyra, mert izgalmasnak találtam, hogy nem nekem kell összeraknom a lejátszási listáimat, hanem a zenék típusa vagy hangulata szerint kereshettem egy kész korongot. Mint ahogy az nem is olyan régen világossá vált, ezeket a listákat a Spotify szerkesztők manuálisan válogatják össze, amolyan lejátszásilista-szerkesztőknek lehet őket nevezni.

Hús-vér emberek lévén ezekben a listákban van egy jelentős mértékű szubjektivitás, ami eredményezhet nagyon jó végeredményt is, de előfordulhat az is, hogy az ízlésünkhöz egyáltalán nem passzoló előadók számai csendülnek fel. Megoldás? Hallgattasd el őket!

A Verge újságírói már személyes tapasztalatokat is szereztek erről az új funkcióról, amit a Spotify egy ideje már tesztel és hamarosan be fog mutatni. A zenestreaming-szolgáltatót egyre nagyobb nyomás alá helyezte a média, ugyanis miután R. Kellyt pedofíliával és erőszakolással vádolták meg, a “MuteRKelly” mozgalom hirdetői akkora botrányt csaptak az énekes körül, hogy az RCA Records máris elbocsájtotta.

A Spotify is megtette a megfelelő lépéseket az ügyben, minden érintett lejátszási listájáról törölte a pop-sztár dalait, a szolgáltatásból azonban nem tűnt el teljesen. A Spotify ígérete szerint a userek rövidesen maguk dönthetik el, mely előadókat szeretnék elhallgattatni, így azok hiába képezik a részét egy-egy összeállításnak, automatikusan átlépteti azt a lejátszó.

Forrás: The Verge 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!