imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Életnagyságú BB-8 droid érkezik? Majdnem


Az alábbi hírnek nem sok köze lesz az Apple-höz, de muszáj megírnunk, ugyanis a Star Wars VII legcukibb droidja lesz megvásárolható idén ősszel.

Még tavaly érkezett meg az iSTYLE üzleteibe a Sphero BB-8 ami egy iPhone-nal irányítható kis robot. Akkor írtunk is róla egy tesztet, és mondanunk sem kell, hogy az egyik legnépszerűbb iPhone kiegészítő volt a karácsonyi szezonban, több száz darab talált gazdára. A tesztet itt olvashatod ha lemaradtál róla:

STAR WARS BB-8 – EZ AZ A DROID, AMIT KERESEL!

A Sphero BB-8 droiddal tulajdonképpen csak egyetlen egy pici baj van: elég kicsi, mindössze 10 centiméter magas. Persze tök aranyos, meg lehet vele nevettetni az ismerőseinket, és a macskát is elég jól be lehet pörgetni vele, de valljuk be őszintén, sokunk szeretne egy életnagyságú BB-8-at a nappalijába.

A napokban szerencsére felröppent a hír, hogy a Spin Master cég aki eddig is készített már sikeres Star Wars játékokat, előrukkol egy életnagyságú BB-8 droiddal. Sajnos az összes külföldi és magyar híroldal tévesen írta meg, hogy egy életnagyságú BB-8-ról van szó, nem igazán néztek utána a pontos méreteknek. A filmben látható BB-8 67 cm magas, míg az ősszel érkező Spin Master BB-8 csak 19 hüvelyk, vagyis 48 cm magas lesz. Az alábbi illusztráción láthatjátok, hogyan viszonyul a Spin Master és a Sphero az életnagyságú BB-8-hoz képest.

bb-8_vs_spinmaster_vs_sphero

Kis kutatás után sikerült találni pár képet a Spin Master prototípusáról, ezeken a képeken jól látszik, hogy mekkora lesz, és a kidolgozást is megnézhetjük, ami egyébként teljesen rendben van, bár egy kis kosz még nem ártana rá, hogy élethűbb legyen.

BB8-Thumb-1-1
A Spin Master BB-8 a Toy Fair 2016 kiállításon.
BB8-2

Annak ellenére, hogy az ősszel érkező Spin Master BB-8 egy kicsit kisebb mint az eredeti, mindenképp Instant Get. A Mashable információi szerint, az ára mindössze 180 dollár lesz, ami alig 40 dollárral több mint az az összeg amit a Sphero BB-8-ért le kell szurkolnunk. A droid természetesen távirányítható lesz, sőt még a hangunkra is figyel majd, akár oda is jön hozzánk ha szólunk neki, mivel a hang irányából ki tudja találni, hogy merre vagyunk, de akár követ is majd minket az utasításainkra. A működése hasonlóan lett megoldva mint a Sphero droidjában, a testétől függetlenül tudja majd mozgatni a fejét, és gurulni is tud majd.

spinmasterbb8

Sajnos egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy majd csak egy egyszerű távvezérlővel irányíthatjuk a droidot, de remélhetőleg megoldják majd azt is, hogy Bluetooth segítségével az iPhone-unkról vagy az iPadünkről is irányíthassuk.

A Spin Master BB-8 valamikor ősztől lesz kapható, addig is ha valaki nem bírja ki BB-8 nélkül, érdemes rácsapni egy a már most is kaphato Sphero BB-8 droidra.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!