imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Elhagyja az Apple-t az Apple Car projektvezetője


Elon Musk szerint biztosan lesz Apple Car, amit az Apple hivatalosan a mai napig nem ismert el, de nagyjából most már tényleg nyílt titok, hogy a Project Titan keretei között valóban egy önvezető autó kifejlesztésén dolgozik a cupetinói cég. Egy biztos, hogy a projektet évek óta felügyelő Steve Zadesky távozása nem segíti elő az autó megvalósulását.

Zadesky igazi veterán, 16 éve dolgozik az Apple-nek, előtte a Ford munkatársa volt. A Berkely és a Stanford egyetemeken szerzett gépészmérnöki diplomát, az Apple-nél pedig az iPod és az iPhone munkálataiban vett részt, ahol a termékdizájnért felelős igazgatóhelyettesi pozíciót töltötte be. LinkedIn profilja szerint több mint 90 szabadalom kötődik a nevéhez. Két éve megbízták, hogy „ambíciózus határidőket” szem előtt tartva felügyelje a Project Titant. A The Wall Street Journal értesülései szerint nem a teljesítményével volt gond, távozásának személyes okai vannak.

Apple-Car-Project-Titan

Az Apple 2019-et jelölte meg, amikor szállítani akarja a Project Titant, azonban ez alatt nem feltétlenül kell azt érteni, hogy a termék megvásárolható lesz, hanem hogy a mérnökök véglegesítik a főbb funkciókat.

Bár úgy tűnhet, hogy a projektvezető távozása jelentősen visszaveti az Apple autós projektjét, a valóság az, hogy annyi pénze és lehetősége van a cégnek, hogy szinte bárkit megszerezhetnek maguknak, akit csak akarnak. Ez nem fogja mellékvágányra terelni az Apple ambícióját, hogy meghatározó szereplő legyen a jövő autós piacán.

– mondta az esettel kapcsolatban Akshay Anand, a Kelley Blue Book szakértője.

Dieter Zetsche, a Daimler vezérigazgatója.
Dieter Zetsche, a Daimler vezérigazgatója.

Nemrég a Szilícium-völgyben járt Dieter Zetsche, a Daimler vezérigazgatója, ahol 70 cég képviselőjével találkozott, és beszámolója szerint a Google és az Apple autós projektjei meglepően előrehaladott állapotban vannak.

Az volt a benyomásunk, hogy ezek a cégek sokkal többre képesek, mint amit korábban feltételeztünk róluk. Ezzel párhuzamosan sokkal jobban becsülik azokat az eredményeket, amiket  elértünk, jobban, mint azt gondoltuk. Konkrét dolgokról beszéltünk. Ezeknek a tartalmáról nem fogok nyilatkozni. Nemcsak arról volt szó, hogy honnan van az innováció a völgyben, mert ezt eddig is tudtuk. Azt akartuk látni, hogy mi hajtja őket, és mi tudnak ebből létrehozni.

Mi is osztjuk a Daimler CEO-jának érdeklődését, és szeretnénk már látni, mit tudnak ebből kihozni.

Források: AppleWorld.Today, The Verge, The Wall Street Journal

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!