imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Elindult a tereprendezés az Apple Campus 2 környékén


Mint minden hónap elején, úgy most is megnézzük, hogy hogyan is áll az Apple Campus 2 építése, és hogy milyen hírek veszik körbe az Apple épülő űrhajóját. Itt az augusztusi Apple Campus 2 drónvideó.

Matthew Roberts és Duncan Sinfield drónvideósok is megérzik valószínűleg a kaliforniai nyarat, mert magukhoz képest kicsit elkéstek a videóikkal. Pontosabban a cikk megjelenéséig Sinfield videója még ki sem jött, holott ő kezdte el ezt az egészet ebben a formában és minőségben, amíg nem csatlakozott mellé versenytársnak Roberts. Én személy szerint jobban szeretem Sinfield videóit, mint Robertsét, de kétségtelen, hogy a verseny emelte a színvonalat. Nézzetek meg mondjuk egy évvel korábbi videót, meg egy mostanit. Ez mondjuk nem jelenti azt, hogy Roberts ne tudna borzasztó, zsékategóriás, Hallmark szintű amerikai tündérmese sablonzenét választani a videó alá, ami viszont 4K-ban is megtekinthető, és több mint 4 percesre sikerült, íme:

Talán még egy perccel hosszabb is ez a videó, mint ami igazán jó lett volna, de ennek az oka az, hogy egyre több épület nő ki a földből, aminek a szomszédok biztos nagyon örülnek. Az eddig csak halmozódó Tim Cook piramis földkupac is elkezdett fogyni, mert megindult a tereprendezés. A földalatti alagutakat is elkezdték betakarni, ill. a földre a több ezer gyümölcsfa elültetésénél is szükség lesz. A brutális napelemek pedig már csak arra várnak, hogy az elkészült tetőre felhelyezzék őket. Apropó, napelemek és zöld energia. Júniusban kiderült, hogy az Apple beadvánnyal fordult az amerikai Szövetségi Energiaszabályozási Bizottsághoz (Federal Energy Regulatory Commission), hogy áruba bocsájthassa az általa megtermelt zöld energiát. A hivatal pedig a napokban jóváhagyta a kérelmüket, úgyhogy az Apple Energy LLC piaci áron árusíthatja a Kaliforniában és Arizonában megtermelt zöld energiát. Ez alól egyelőre kivételt képez a Campus 2, ami szintén 100%-ban megújuló energiaforrásokból fog működni, de elképzelhető, hogy itt is lesz némi túltermelés. Hírek szerint csak a napelemek 14 megawattnyi energiát fognak termelni.

Az építkezésnek elvileg szűk fél éven belül be kellene fejeződnie, hogy 2017 elején a dolgozók elkezdhessenek beköltözni.

Források: 9to5MacMacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!