imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Elindult az iMessage App Store


Itthoni idő szerint ma kora este jelenik meg az iOS 10, ami az utóbbi idők (az Apple szerint minden idők) legnagyobb iOS-frissítése lesz. Az rajt előtt a bétát használók számára már el is indult az iMessage App Store.

Az iOS 10 egyik legnagyobb dobása a rengeteg újdonságot kapó beépített üzenetküldő szolgáltatás, az iMessage. Felsorolni sem egyszerű az új funkciókat: írhatunk kézzel, láthatatlan tintával, aktiválhatunk különböző animációkat, az elküldött linkeknek láthatjuk az előnézetét, a tapback funkcióval egy koppintással hat gyors „válaszmatrica” közül választhatunk, rajzolhatunk a fotókra és videókra, a szavakat emojikra cserélhetjük. Kihagytam valamit?

Ha mindez nem lenne elég, akkor még kiegészítő alkalmazásokat, játékokat és matricacsomagokat is letölthetünk az új iMessage-hez. Hohó, az ötlet azért nem újdonság, kaphatják fel sokan a fejüket. Így is van, a Facebook Messengerben egy ideje már találkozhattunk hasonlóval, szóval a lényeg tulajdonképpen ugyanaz lesz, mint ott.

iMessage App Store

Az iMessage App Store-t a rendesen átszabott Üzenetek alkalmazásból érjük majd el a kis app ikonra koppintva a szövegmező mellett, majd a bal alsó sarokban található négy lekerekített téglalapra, végül a plusz gombra bökve. Eléggé el van rejtve tehát, innen viszont a jól megszokott App Store felületet láthatjuk majd, ahonnan a különböző kiegészítőket tölthetjük le, ezek között vannak fizetős és ingyenes megoldások is.

A fejlesztők nem unatkoztak, jó pár játékot, például sakkot vagy amőbát tölthetünk le, vannak matricacsomagok a híresebb karakterekkel (Pac-Man, Star Wars, Disney, Crossy Road, Angry Birds, Hello Kitty és persze Mario), de amerikai felhasználóknak praktikus appokat is találunk, amivel például pénzt küldhetünk a beszélgetőpartnereinknek. A matricák egyébként a rendes App Store-ból letölthető alkalmazások részét is képezhetik, vagyis a jövőben valószínűleg egyre több játékhoz jár iMessage-matricacsomag is.

iMessage App Store

A fenti funkciók tehát az iOS 10-ben megjelenő új Üzenetek appban érhetők majd el. Hogy mikor jelenik meg az iOS 10? Ma! Bizony, már csak néhány órát kell várnunk, ha az Apple tartja magát a korábbiakhoz, akkor este 7 óra körül már neki is ugorhatunk a letöltésnek – ha bírják a szerverek. Mindenesetre természetesen azonnal hírt adunk arról, ha elérhető a frissítés.

Forrás: AppAdvice.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!