imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Eljöhet az USB-C töltős iPhone-ok kora!


Ha tényleg igaz a hír, akkor az elmúlt évek egyik legzavaróbb problémájára érkezhet az egyértelmű megoldás, és jöhet az egyöntetű “navégre” fogadtatás.

Azóta, hogy 2016-ban az Apple bemutatta az új generációs MacBook Prót, amiben a Jacken kívül mindent USB-C portokra cseréltek, új fejezet nyílt a Mac vonalon. Félreértés ne essék, az Apple lépése előremutató volt és alapvetően azt gondoljuk, hogy jó lesz majd a jövőben, de átmenetileg kifejezetten irritáló a helyzet, amit csak #donglelife-ként hívunk.

A legzavaróbb az egészben, hogy az USB-C csatlakozót a mai napig nem sikerült átvennie az iPhone-oknak, az Apple zászlóshajó termékei továbbra is 5W-os USB-s csatlakozókkal érkeznek. Így, ha a legújabb MacBookokra szeretnénk dugni legújabb iPhone-unk, jelenleg csak átalakítóval érhetjük ezt el, amit külön tudunk megvásárolni.

A Macotara blog szerint azonban ennek végre vége lesz!

A japán blog kínai beszerzői láncra hivatkozva arról írt, hogy a 2019-es iPhone-ok Ligthning-USB-C kábellel érkeznek majd, valamint 18W-os töltőkkel. Épp olyanokkal, amik a 2018-as iPad Prókban találhatók. Ezekkel működik már az a gyorstöltés, amit alapból minden 2018-as iPhone model is tud, de ehhez vagy külön kell vásárolni gyorstöltőt, vagy az iPadünk töltöjét kell használni. Habár már tavaly is számolt be hasonló hírről a Macotara, akkor végül csak az iPad Prókba került ez be. Idén ennél biztosabbak a dolgukban.

A 2019-es iPhone-okról több apróságot is megerősítettek most nekik a beszállítók, amikről már eddig is szóltak a pletykák. Marad a három model, a méretek is hasonlóak lesznek, külsőleg a legnagyobb változást az eggyel több kamera jelenti majd. Vagyis nem csak a háromkamerás modellek érkeznek, de az XR utód is kap majd egy második kamerát. Azt is megerősítették, hogy az iPhone-ok vezetéknélküli töltése kétirányú lesz.

Nem is merem megkérdezni, hogy ki mennyire örülne olvasóink közül annak, ha végre jönne az USB-C. Fordítsuk meg: milyen kiegészítőket vettetek az USB-C-s MacBookokhoz? Szerintetek mikorra jöhet el a pusztán USB-C alapú élet? Igaza lesz az Apple-nek ebben egyáltalán?

Forrás: Macotara

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!