imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Elképesztő megoldásokat rejt az iPhone X belseje


Azt mondod, nem tud innoválni az Apple? Akkor valószínűleg nem láttad még az iPhone X-et belülről. Olyan mérnöki megoldások rejlenek a motorháztető alatt, melyeket még nem láttunk okostelefonban.

Az iPhone X bemutatása során az Apple főleg az új A11 Bionic chipre helyezte a hangsúlyt, és nem ejtett szót a további belsőségekről. A telefon hivatalos megjelenése után hamar kiderültek a turpisságok. Például az, hogyan sikerült az iPhone 8 Plus-hoz képest kisebb házba nagyobb alaplapot betenni.

Így helyezkedik el az alaplap (balra) és az akkumulátor (jobbra) az iPhone X-ben.

Utóbbi kiderítéséhez még szétszerelni sem kellett a telefont, röntgenfelvételek segítségével egyértelműen látszik, hogy két darab akkumulátor kapott helyet az iPhone X-ben. Erre az L alakú elrendezés miatt volt szükség. Az iPhone X-be 2 716 mAh-s akkumulátor került, ami nagyobb az iPhone 8 Plus 2 691 mAh-s aksijánál.

Az alaplapot még ennél is furcsább módon helyezték el: egyszerűen félbe hajlították. Így kerülhetett az iPhone 8 Plus alaplapjának 135%-a az iPhone X-be, ennek ellenére 30%-kal kevesebb helyet foglal el. Ezzel egyrészt több hely maradt akkumulátornak (és persze a Face ID szenzorainak), másrészt több minden fért el az alaplapon. Annyi mindent zsúfoltak a telefonba, hogy eredményül az iPhone X helykihasználtsága az Apple Watch-nál is jobb lett.

Mindezek ellenére az iFixit szerint az iPhone X jól szerelhető készülék lett. A kijelző és az akkumulátor könnyen javítható. Repedt üveg esetén nincs szükség a TrueDepth kamera eltávolítására, ami jelentősen megkönnyíti a szervizt és redukálja a költségeket. A hátlapi üvegről ugyanez már nem mondható el: az iPhone X jól szerepelt a drop tesztek során, de az üveg ennek ellenére is üveg marad.

Forrás: 9to5mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!