imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Elképesztő mennyiségű pénzt lapátoltak a Fortnite fejlesztői


A játékipar 2018-ban sem tétlenkedett és hihetetlen mennyiségű pénzt termeltek a free-to-play címek. Első helyen a Fortnite.

Az alkalmazásokon belüli vásárlásokból gazdálkodó címek tavaly is nagyot mentek, annak ellenére hogy nem épp a legpénztárcabarátabb üzelti modellről van szó a felhasználók szempontjából. De hát, játszani szeretünk, 1-1 elköltött dollár a játék gyorsítására nem is tűnik olyan soknak (az App Store hajnalán ezért komplett játékokat kaptunk). A fejlesztőknek azonban nagyon is megérős, a Fortnite első helyen a listán 2,4 milliárd dollár bevételt termelt tavaly.

Összehasonlítás képpen a prémium multiplatform játékok kategóriájának királya a PUBG, azaz a PlayerUnknown’s Battleground lett kicsivel több mint 1 milliárd dollárral, ami igen szerény a Fortnite teljesítményéhez képest. Viszont, ha még ez sem mondana sokat, akkor ugyanezen kategória második helyezettje, ami az EA Sport közkedvelt szimulátora a FIFA 18 lett, csak 790 millió dolláros bevételt generált.

A FIFA egyébként óriási aranybánya az EA számára, hiszen a néhány évvel ezelőtt bevezetett Ultimate Team játékmódban hamar komolyabb összegeket is elkölthetünk virtuális pénzre azon felül hogy kifizetjük a teljes árú játékot, amivel menedzselhetjük a csapatunkat és új játékosokat vásárolhatunk. Persze, ahogy a FIFA esetén, úgy a Fortnite-ban is játszhatunk extra költések nélkül. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a Fortnite 2,4 milliárdos bevételét a játékosok mindössze 34%-a generálta, szóval bőven van még potenciál a játékban üzleti szempontból.

A top lista nagyon érdekesen alakult, hiszen a free-to-playek között a Pokémon Go és a Candy Crush Saga még mindig befért a legjobb 10-be. Míg visszatekintve a másik listára a PUBG mögött ott sorakozik a GTA V, ami tavaly töltötte 5. születésnapját, illetve 5. helyen a néhány hónapja megjelent Red Dead Redemption 2, sőt a lista végén a FIFA 19-et is megtaláljuk.

Forrás: CNET

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!