imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Elképesztően, brutálisan GYÖNYÖRŰ lett a Steve Jobs Theater


Legalábbis minden újságíró, aki volt olyan szerencsés, hogy személyesen is jelen lehetett a keddi Apple Special Eventen erről számolt be. Az ő élményeikből és fotóikból mazsoláztunk.

Kezdjük is rögtön egy kis érdekességgel: csak egy hajszálon múlt, hogy az Apple megkapja az engedélyt az iPhone 8 bemutató megrendezésére. Bár a tervek szerint valamikor április körül kész kellett volna legyen az épület, ahogy az a építkezéseknél lenni szokott, egy kis csúszás adódott. Éppen emiatt, bár hiába az Apple-é a helyszín, ideiglenes tartózkodási engedélyt kellett kérniük Cuprtino városától, hogy megrendezhessék az eseményt.

Ez pedig elég sok izgalmat okozott az Apple-nek, még az utolsó pillanatokban is kétséges volt, hogy rábólint-e a város vezetősége a dologra. Végül miután ellenőrizték a vészkijáratokat, a tűzvédelmet és ilyenkor fontos dolgokat zöld utat kaptak, bár a hivatalos dokumentum szerint még pár munkálatot be kellett fejezniük a szeptember 12-i eseményre.

Természetes John Gruber, a Daring Fireball szerzője is ott volt az iPhone bemutatóján. Ennek örömére velünk is megosztott pár érdekességet. Például azt, hogy eszméletlen módon csúszós volt a terasz.

Szokatlanul nagy esőzés volt előző este Cupertinóban. Ennek következtében a terasz gránitja borzasztóan csúszóssá vált. Minden pár méteren állt is egy Apple alkalmazott, hogy figyelmeztessék a látogatókat, figyeljenek oda a lépéseikre. Tudom, hogy a heves esőzés nem túl gyakori Cuprtinóban, de ha jól sejtem hamarosan újrakövezik majd a területet valami más felületű anyagból.

Ezt leszámítva persze az ő szája is tátva maradt a látványtól.

A kilátás a Steve Jobs Theater teraszáról a főépületre egyszerűen bámulatos volt. Olyan volt az egész mint egy idealisztikus CGI render arról, hogy milyen látványt képzeltek el. […] Az előcsarnokból a Theater belsejébe levezető lépcső korlátját a kőfalból vágták ki. Sosem láttam még ehhez hasonlót. Érzésre olyan mint leereszkedni egy csak kőből kifaragott világos, hatalmas átriumba. Hogy finoman fejezzem ki magam, érződik hogy tartósra tervezték.

És, hogy milyen volt a kijelző, amire kivetítették az előadást? Gruber itt már kevésbé fogalmaz olyan finoman mint az előbb:

Egyszerűen csak egy óriási, világos, ki***ott jó kijelző.

Nem is merülnénk el a többi részletben, aki szívesen olvasná a teljes beszámolót a cikk végi forrásgyűjteményben megtalálja a linkeket. Jöjjön inkább a The Verge fotósorozata, hiszen tudjuk, egy kép többet mond minden szónál.

Forrás: Daring Fireball, Cult of Mac, The Verge

Korábban a Wired közölt egy exkluzív riportot az Apple Park rejtett zugaiból. Akkor még koránt sem állt ilyen jól a Steve Jobs Theater helyzete, viszont a főépületbe is beláthattunk.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!