imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Elképesztően gyönyörű Apple Store lesz Chicagóban


A Chicago Tribune-höz eljutott tervek alapján, egészen mesés Apple Store építésére vállalkozott az Apple a szeles városban.

Az Apple új zászlóshajója az északi parton nyílik majd meg a látogatók előtt, a város Frank Loyd által alakított részében. Az Apple meg is erősítette az információkat, és azt is elárulták, hogy már megkapták a jóváhagyást az építésre.

A terveket ugyanaz a Foster + Partners cég készíti, akik az Apple űrhajó névre keresztelt Campus 2 tervezését is végezték, illetve ugyancsak ők készítették elő a Regent Streeten lévő Apple Store átalakítását is. Az Apple azt is elárulta, hogy már jövöre elkezdik az építkezést.

A leleplezésre váró tervek, a számítástechnika üvegbe burkolt templomáról szólnak a történelmi Michigan Avenue híd mellett, valamint a grandiózus lépcsőkről, amelyek az utca szintjétől a Chicago-folyó északi partja mentén húzódó sétány között terülnek majd el […] Az előterjesztett tervek alapján a bolt egy üres étkezde helyiséget fog majd kiváltani a Michigan sugárút 401. alatt. Egy iroda épület 18000 négyzetméteren elterülő boltrésszel, ahonnan belátni a folyót és az építészeti túrahajók flottáit.

A mellékelt képeken jól látszik, hogy ez az új Apple Store szinte teljesen elrugaszkodik az eddig megszokott teljesen minimál kialakítástól. A tetőt egy egészen speciális szénszálas erősítésű váz tartja majd, és a tervezők szerint úgy vet majd árnyékot, hogy ezzel teljesen elmossa a határvonalat a külső és a belső tér közt.

Apple-Store-Chicago-rio-nuevo-diseño-1
A kicsit japán stílusra emlékeztető utcaszinti bejárat.
chi-apple17-ct0032383016-20151117
Ezen a képen jól látszik a folyóra néző több szintes kialakítás.

A látványterveket elnézve egyértelmű, hogy az Apple továbbra sem áll le az innovációkkal. Még Steve Jobs irányítása alatt a cég egy csomó olyan szabadalmat adott be, melyeknek köszönhetően elkészülhettek az ikonikusnak számító, csupa üveg Apple Store-ok. Saját súlyukat megtartó üveglépcsők, hatalmas üvegburkolatok, ezekről bárhol a világon könnyen megismerhettünk egy-egy Apple Store-t. Persze eddig is fejlődtek a boltok kialakításai, nem is kell messzire menni, hogy lássuk az átalakulást, ott van például Londonban a Covent Gardenben épített Apple Store a csupasz téglafalakkal.

A mostanában nyíló új Apple üzletek is az eddigi vonalat viszik tovább, de egy sokkal barátságosabb formavilággal illetve berendezéssel, melyeket személyesen Jony Ive az Apple tervezőzsenije tervezett. Elég ha megnézzük a nemrég Dubai-ban és a Brüsszelben nyílt Apple Store-t, ahol a belső térben fákat is találhatunk, és a hatalmas kivetítő mellett csomó olyan megoldással is találkozhatunk amik barátságosabbá teszik a környezetet.

Az alábbi videóban látható a Dubai-ban nemrég nyílt Apple Store belső tere. Érdemes megfigyelni a középső tengelyükön elforduló hatalmas üvegajtókat, de persze a belső tér is figyelemre méltó, hiszen minden négyzetméteren látszik, hogy Jony Ive és a segítői maximális figyelmet fordítottak a részletekre.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!