imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Elképesztően ritka iPod az ebay-en


Nem ritka, hogy egy-egy Apple termék ára az egekbe szökik. Van, hogy azért mert hiánycikk, vagy azért mert nagyon ritka. Itt van most az eddigi legdrágább iPod Classic.

Az első iPodot 2001. október 23-án mutatta be Steve Jobs, és ezzel az Apple egy új korszakba lépett. Nem sokkal később elindult az iTunes zeneáruház, és a cég bevételei és népszerűsége elindult a 2000-es években bekövetkező szárnyalás útján. Kapacitása 5 GB volt, az Apple úgy reklámozta, hogy „1000 dal a zsebedben”. Noha mai szemmel hatalmasnak tűnhet, akkor rendkívül kicsinek számított, mivel 1,8″-es merevlemezt használt a versenytársaknál megszokott 2,5″-es helyett. Eredeti ára 399 dollár volt, az inflációval számolva ma ez kb. bruttó 165 ezer Ft-ot jelentene. További érdekesség, hogy ebben a modellben még nem volt benne a később ikonikussá vált Click Wheel, az első generációs iPodban lévő Srcoll Wheel ugyanis egy ténylegesen görgethető kerék volt.

Egy ilyen iPod Classic bukkant fel most eBay-en, ráadásul egy egészen ritka példány.

Eladó egy extrém ritka iPod. Még sosem láttam ezelőtt ilyen prototípust. Nemcsak hogy tökéletes állapotban van egy ilyen idős prototípushoz képest, de piros belül az alaplap. Ahogy a képeken is látszik, saját akkuról is tökéletesen működik. Itt a lehetőség, hogy tiéd legyen egy darab Apple történelem.

Ami az érdekes ebben az iPodban, hogy az alaplap 2002-es, amikor már a második generációs Classic jelent meg, de a készülék hátlapján 2001-es dátum szerepel, tehát ez egy köztes prototípus az első és második generáció megjelenése közti időszakból.

Ha meg akarja valaki vásárolni ezt az iPodod, mélyen zsebbe kell nyúlni, ugyanis az eladó 99 995 dollárt, vagyis 29 millió forintot kér az iPodért.

s-l1600-5 s-l1600-2 s-l1600-3 s-l1600-4

 

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!