imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Elkészült a texasi Apple Campus első üteme


Noha általában mindenki a Cupertióban épülő űrhajóra, vagyis az Apple Campus 2-re figyel, ez nem azt jelenti, hogy ez lenne az Apple egyetlen ilyen projektje szerte a világban. Sőt, az Egyesült Államokban sem, hiszen különböző államokban és városokban a cég folyamatosan bővíti az irodáit.

Nemrég készült el a Texas fővárosában, Austinban található irodakomplexum első üteme, ami négy épületet foglal magában, ezek mellé még további hármat húznak majd fel a közeljövőben. Ez összesen több mint százezer négyzetmétert jelent, ami ugyan eltörpül az Apple Campus 2 nagyjából 260 ezer négyzetmétere mellett, de így is jelentős léptékű beruházás. Ha elkészül, hétezer Apple-alkalmazott fog itt dolgozni, akik elsősorban a „nyugati félteke” üzleti tevékenységeiért felelnek majd.

A 2-es épület mészkő járdákkal és helyi növényekkel.
A 2-es épület mészkő járdákkal és helyi növényekkel.

A fejlesztést 2012-ben jelentették be, összesen 304 millió dollár (kb. 85 milliárd forint) értékben. Az Apple összesen 34 millió dollár adókedvezményt kaphat Austin városától, cserébe vállalta, hogy legalább 282 millió dollárt költ el helyben az épületekre és a felszerelésükre, valamint 3600 új munkahelyet hoz létre a városban a következő tíz évben. A cég szerint már most elég jól állnak ezen a téren. Az épületegyüttes egy 15 hektáros, erdős telken fekszik, az építkezés befejezése a második legnagyobb Apple-campus esetében – csak úgy mint Cupertinóban – 2016-ra várható.

Denise Young Smith, az Apple HR-vezetője így nyilatkozott az ABC-nek a projektről:

Austin mindig is a sokszínűség és befogadás támogatója és szószólója volt. Ezen kívül sok tehetségnek ad otthont, a zenei és művészeti közösségeket is beleértve. Szeretjük ezt a fajta keveredést, ami hozzájárul ahhoz, hogy milyen jelentkezőket tudunk felvenni a céghez.

Az irodák mellett az épületekben wellnessközpont, edzőterem és texasi parkokról elnevezett orvosi rendelők is helyet kapnak majd, valamint természetesen nem maradhat el az Apple-től megszokott Caffè Macs menza sem. A zöldterületeket helyi, őshonos növényekkel telepítik be.

Az újonnan megnyitott 3-as és 4-es épület. A táblák mutatják az utat a fitnesz- és wellness-központ felé.
Az újonnan megnyitott 3-as és 4-es épület. A táblák mutatják az utat a fitnesz- és wellnessközpont felé.
Szökőkút az 1-es és 2-es épületek között.
Szökőkút az 1-es és 2-es épületek között.
Ha épp erre jár, valószínűleg Tim Cook is beugrik majd gyúrni egy kicsit.
Ha épp erre jár, valószínűleg Tim Cook is beugrik majd gyúrni egy kicsit.
Az itt dolgozóknak fogorvos  miatt sem kell elhagyniuk a campus területét.
Az itt dolgozóknak fogorvos miatt sem kell elhagyniuk a campus területét.
Az újonnan átadott épületek.
Az újonnan átadott épületek.
Ez az 1-es épület.
Ez az 1-es épület.
A megfáradt Apple-dolgozók kint is lazíthatnak.
A megfáradt Apple-dolgozók kint is lazíthatnak.

Forrás: Austin American-Statesman via Cult of Mac, ABC. Képek és borítókép: Ralph Barrera / Austin American-Statesman.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!