imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Elkészült az Apple HTML5 videólejátszója


Az Apple régóta alkalmazza azt a bevált módszert a reklámai internetes megosztására, hogy egyszerűen feltölti azokat a hivatalos Apple YouTube csatornájára. Így a vállalat a tulajdonképpen az Alphabet szervereit használta erre a célra, ami egyértelmű függést jelentett. Ezt megszüntetve, most az amerikai vállalat az Apple Music Connecten keresztül mutatta be a legújabb videót.

Az említett videólejátszóról egyébként nem volt titok, hogy egy ideje már létezik, hiszen az Apple Music Connect oldalakon található videók is ezt használják. Ami új, hogy mostantól beágyazhatóak ezek a tartalmak bárhova a weben. Először pár Drake klippnél lehetett látni, de az emberek többsége az új Apple Music reklám kapcsán vették észre, hogy lehetőség van a videót beágyazni egy HTML kód segítségével. Ez pedig komoly fejlődést jelenthet az Apple számára, hiszen így a saját reklámjait bárhol meg tudja osztani, méghozzá a saját lejátszójával.

drake-apple-music-video
Így néz ki a videólejátszó jelenleg.

Azt egyelőre homály fedi, hogy vajon az Apple ezzel az új fejlesztéssel szeretne-e az előadók videóin és a saját reklámjain kívül mást is megosztani. Felrebbent egyes fórumokon az az elmélet is, hogy az Apple saját videómegosztót tervez készíteni, ezt viszont szerintem elég esélytelen. Az viszont tényleg igaz, hogy a YouTube Red megjelenésével, nem sok értelme lenne az Apple Music felhasználókat a Connect szolgáltatásból egy reklám miatt, egy konkurens szolgáltatásra vinni. A YouTube Red zenestream megjelenése után, jelentős riválisa lesz a június végén indult Apple szolgáltatásnak.

Ha videólejátszóban a megosztás gombra kattintunk, akkor akár ezt az új Apple reklámot is beágyazhatjuk újra és újra. Érdekesség egyébként, hogy a Connectet használó előadók nagyon kis része töltött már fel videót, tehát ez a lehetőség annyira nem ismert. Olyat se hallottam még senkitől, hogy „Láttad mit tett ki xy az Apple Connectre?”. Persze elképzelhető, hogy ez a szociális háló idővel felkapott lesz, de a jelenlegi állapotból kiindulva ez nehezen hihető.

apple-music-vide-embed-kenny
A változás igazából itt látszik, eddig ugyanis nem volt ott az Embed Code lehetőség.

Amikor a beágyazott kódot kérjük, akkor egy iframe taget kapunk, amit bizonyos paraméterek (magasság, szélesség, keret, teljes képernyős mód engedélyezése) szerint testre szabhatunk. Ez tulajdonképpen semmiben nem tér el, mint a többi hasonló beágyazási lehetőség. A lejátszótól nem kell nagyon elájulni, ha a megosztás gomb nem lenne jellegzetes, akkor senki nem tudná megmondani, hogy ez miért Apple. A kinézetre és a kidolgozottságra fordíthattak volna egy kicsivel több időt.

Forrás: 9to5mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!