imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Elkezdett kinőni a földből az Apple Campus 2!


Ahogyan azt már megszokhattuk, nagyjából havonta érkezik egy videó, amiben valakik egy drónt reptetnek az Apple Campus 2 építési területe fölé, hogy a nagyközönség is megcsodálhassa hogyan halad a munka. Elérkezett február, itt az idő az újabb videóra!

December után januárban nem ültünk fel a drónvideó-vonatra, de kéthavonta talán még belefér a dolog. Ismét a Myithztől újabban megszokott 4K felbontásban csodálhatjuk meg a nagy földkupacokat és betonszerkezeteket, illetve a csinos sárga darukat a cupertinói telken néhány szemet gyönyörködtető gödör társaságában, most azonban valami olyan is történt, illetve olyat láthatunk, amit korábban még soha!

Elkezdett kinőni a földből az épület! Vagyis a nagy kerek fánklenyomat helyett már tényleg sikerült pár épületkezdeményt rögzítenie Myithz Tarot 680Pro hexakopterre rögzített GoPro HERO4 Black kamerájának. Hogy ezek már a végleges falak-e, vagy csak valamilyen ideiglenes szerkezetet látunk, azt sajnos a meglehetősen hiányos szaktudásom miatt nem tudom megítélni. (Építészeknek ér kommentelni.)

Az épületet valamikor 2016 végén tervezik átadni, vagyis valószínűleg bőven érkeznek még hasonló videók, illetve nyilván jóval előbb szerkezetkész állapotba kerül az Apple Campus 2, hiszen a beltéri munkákra is kell jócskán időt szánni. Kíváncsi vagyok, sikerül-e majd valakinek felvennie azt, ahogyan a teljesen egyedi, hatalmas, íves üvegtáblákat a helyükre illesztik, mert az érdekes móka lehet.

Apple Campus 2
A garázs már majdhogynem kész is van.

Emlékeztetőül: a 710 ezer négyzetméteres telken elterülő, 260 000 négyzetméteres hasznos alapterülettel rendelkező, szabályos kör alakú irodaház az Apple közel 13 000 alkalmazottjának fog helyet biztosítani a munkára. A terveket még 2011. június 7-én prezentálta Steve Jobs a városi tanácsnak, ez volt az Apple társalapítójának utolsó nyilvános megjelenése pár hónappal később bekövetkező halála előtt.

Az épület a világ legzöldebb irodaháza lesz ha elkészül, például az üzemeléséhez szükséges elektromos energia teljes egészét a tetején elhelyezett napelemek biztosítják majd – ráadásul elvileg többletet is keletkezik majd, amit a város energiahálózatába táplálnak vissza. A területen helyet kap majd az eddigi legnagyobb, egyszerre 3000 főt kiszolgálni képes Apple-menza, vagyis Café Macs, illetve egy 28 ezer négyzetméteres, ezer székkel rendelkező földalatti előadóterem is, ahol az Apple a későbbi termékbemutató eseményeit tartja majd.

Forrás: 9to5Mac. Képek és borítókép: Myithz.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!