imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Elkezdtek szivárogni az iPhone 6s alkatrészek képei


Közeledik az ősz, amikor majd az Apple szokás szerint bemutatja az évente esedékes következő iPhone frissítést. Ahogy az lenni szokott, a bemutató közeledtével elkezdtek kiszivárogni az új iPhone alkatrészei. Nézzük mi változik.

A Bloomberg értesülései szerint már elkezdték gyártani az iPhone 6s és 6s Plus telefonokat, és ahogy az várható volt már el is kezdtek kiszivárogni az első alkatrészek. A gyártás indulásáról szóló híreket készpénznek vehetjük, hiszen közel 100 millió készüléket kell legyártani indulásra. Ennek tükrében a kiszivárgott hátlap eredetiségét sem kérdőjelezzük meg. Mint azt sejthettük, a dizájn nem sokat változik majd ennél az “S” frissítésnél sem, viszont a motorháztető alatti változásokra most is igen nagy figyelmet fordít az Apple.

Korábban már találgattunk mi is, hogy milyen lesz a 6s telefon külsőleg és belsőleg, most azonban a gyártás alatt lévő iPhone 6s készülék házát sikerült megvizsgálni tüzetesebben.

Ahogy várható volt a következő generáció külsőleg nem esik át nagy átalakuláson, az asztroszürke árnyalata is megegyezik a jelenlegi színnel. A megvizsgált iPhone 6s ház szélességre és vastagságra is tökéletesen megegyezik az iPhone 6 paramétereivel, azonban ez még nem zárja ki, hogy a 6s Plus esetében még beválhatnak a jóslatok a vékonyabb házzal kapcsolatban. Csiripeltek a madarak egyébként pár tizedmilliméterrel vastagabb házról is, ugyanis a hírek szerint érkezik a Force Touch kijelző, ez pedig egy kicsit megvastagítaná a készüléket. A változatlan külső ellenére a telefon belső kialakítása át lett tervezve, például az alaplap csatlakozási pontja és sok egyéb apró részlet is megváltozott a hátlap belsejében.

iphone6s_belso_cover

Arra kérdésre is választ kaptunk, hogy eltűnnek-e az antenna csíkjai a telefon hátuljáról. Habár az Apple a közelmúltban benyújtott egy egészen érdekes elképzelésről szóló szabadalmat, miszerint a jelenlegi műanyag vonalakat ‘anodizált fémes kinézetű’ antenna-csíkok válthatnák le, mi azért még nem mernénk abban reménykedni, hogy az idei telefonok hátulján ezt a megoldást viszont láthatjuk majd. Sőt a most kikerült hátlap alapján akár már most le is szögezhetjük, hogy változatlan marad a külső design.

9to5mac_6s26

Nemrég írtunk róla, hogy az Apple egy két lencsés kamerával is kisérletezik, a duál-lencsével ellátott kamera bevezetésének mi kis esélyt jósolnánk, hiszen a lencsének és a vakunak kialakított lyukak a vázon változatlannak tűnnek az előző generációhoz képest. Talán majd az iPhone 7-ben láthatunk valamilyen érdekesebb kameramegoldást. Persze mindettől függetlenül, várható, hogy mint minden évben, most is továbbfejlesztett kamerát kapunk az Apple-től, ami már majdnem biztos, hogy (az iOS 9 egy kódrészlete szerint) érkezik például a 1080p 240fps beállítási lehetőség.

Az iPhone 6s telefon alsó részének dizájnja sem változik majd, tehát az új készüléket is használhatod majd az iPhone 6 telefonodhoz vásárolt tokoddal, illetve egyéb kiegészítőkkel.

9to5mac_6s25

Aki arra számított, hogy az idén érkező iPhone jelentősen változik majd külsőleg, az csalódni fog, hiszen a képeken látható hátlap egyértelműen arra utal, hogy az Apple követi a jól bevált receptet, és az idén érkező S modell csak egy ráncfelvarrást kap majd.

Azért mi biztosak vagyunk benne, hogy a változatlan külső mellé kapunk majd olyan újdonságokat ami miatt szokás szerint akarni fogjuk majd az új készülékeket. Abban is biztosak lehetünk, hogy az iPhone 6s és az iPhone 6s Plusz minden eladási rekordot megdöntenek majd.

Forrás: 9to5mac

gal2

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!