imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Sosem lesznek szerkeszthetőek a tweetek, ha Dorsey-n múlik


sociaA felhasználó visszajelzések alapján a Szerkesztés gomb a legjobban várt fejlesztés a Twitteren. Mindezek ellenére Jack Dorsey, a közösségi oldal alapítója elmondta, hogy ez a változás 2020-ban biztosan nem, ha rajta múlik, akkor pedig sosem érkezik el.

Bár a Twitter hazai szinten nincs csúcsra járatva, az USA-ban brutális számokat hoz, köszönhetően például a hírességek, sportolók és persze a politikusok aktivitásának. Még magyar oldalakon is elég gyakran futhatunk bele olyan cikkbe, mely Trump twitteres “ámokfutásával” foglalkozik. Mindezek miatt fontos kezelni a felhasználói kéréseket, és amikor valami miatt tömegek képesek tweetelni, üzenetet küldeni, akár petíciót indítani, arra nem árt odafigyelni.

Pedig ennek még értelme is lenne, nem olyan kérés, mint a múltkori Baby Yoda emoji, ez valóban segítené a felhasználókat. Kivel ne történt volna meg (már aki használ Twittert), hogy posztol valamit, de az elküldés pillanatában észrevesz benne egy elütést? Vagy esetleg eszedbe jut még egy hasznos infó, ami mindenképp a mondandó része. Nos, ezek egy pillanat alatt orvosolhatóak lennének, hála egy ilyen újításnak.

Nos, Dorsey meghallgatta a tweetek szerkesztését lehetővé tevő gomb létrehozásának ötletét, átgondolta, majd elutasította. Méghozzá jó időre, szerinte ugyanis mindez az oldal alapvetéseivel ütközik. Az indok pedig a következő: a tweetek alapvetően SMS-ként érkeztek, melyek utólag szintén nem voltak megváltoztathatóak. Ha elmentek, akkor annyi. Dorsey szerint a Twitter továbbra is ezt a feelinget próbálja őrizni. Bármire is gondolt ezalatt…

A másik, racionálisabb ok a retweetek kezelése egy-egy szerkesztett poszt alatt. Ha ugyanis egy olyan tweet kerül szerkesztésre, amihez már “hozzászóltak”, könnyedén megváltozhat a teljes beszélgetés. Persze ehhez tartalmilag kell átírni az eredeti bejegyzést, de ez ugye lehetséges lenne, hisz nem lehet leprogramozni, hogy kizárólag a typo javítását engedje a rendszer.

Bár erre már többen találtak ki kiskapus lehetőségeket (pl. a posztolást követő 30 másodpercben lehessen szerkeszteni, vagy a változtatás után a retweetek törlődjenek), Dorsey mindezek ellenére elintézte egy egyszerű nemmel az egészet, mondván minden hasonló változtatásnak megvannak a maga hátulütői, és ezek ugyanúgy további kérdéseket, kéréseket szülnének.

Forrás: 9to5mac

Te melyik vagy Twitteren: csendes látogató, aktív csiripelő, esetleg messziről elkerülöd az egészet?

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!